Путінський проект "Новоросія": в Росії розкрили нові дані про гроші
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінський проект "Новоросія": в Росії розкрили нові дані про гроші

Путінський проект "Новоросія": в Росії розкрили нові дані про гроші
Джерело:  online.ua

Фінансування проекту «Новоросія» по лінії радника  президента Росії Володимира Путіна  Владислава Суркова, котрого називають «сірим кардиналом» Путіна, відповідальним за Донбас, сягало 90 мільйонів доларів на рік.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook російського журналіста Павла Прянікова, який опублікував в соцмережі свою статтю.


«Почитав тут про ту саму «флешку Дрьомова» - отамана з ЛНР, нібито убитого ПВК «Вагнер» за наказом з Москви. Не знаю, реальна це флешка чи ні, але майже вся інфа є наїзд на Суркова і його «філософський клан» (випускників філософського ф-ту МДУ), які курують Новоросію», - пише Пряніков.


«Недруги Суркова пишуть, що фірми-одноденки, через які йшов кеш на його проекти (від «Наших» до Новоросії) був зареєстрований на членів «Іншої Росії» Лимонова (письменника Едуарда Лимонова - Ред.). Фінансовим центром «філософського клану» був Майстер-банк, розорений в 2012, після того, як Сурков впав у немилість (нібито Сурков і його філософи і організували «Болотний протест»)», - продовжує Пряніков.


«У кращі роки фінансування «червоних хіпсторів» (від медіа і блогерів до стартаперів) по лінії Суркова досягало $ 90 млн. В рік. Найцікавіше, що пишуть про все це вперті новороси, які йшли на войнушку по лінії ФСБ і ГРУ, тоді як «філософський клан» завжди називав ці «чоботи» «убогим плебсом», - продовжує журналіст.


«Вірити чи ні в цю «флешку Дрьомова» (куди нібито цей напівписьменний козак з кримінальним минулим скидав всю відому йому інфу) - питання. Але саме вкидання такого компромату - це ознака гризні горезвісних кремлівських веж, що посилюється », - резюмує Пряніков.


Відзначимо, що «флешкою ​​Дрьомова» називають флешку, яку нібито залишив в заповіт одному з пітерських адвокатів  Павло Дрьомов - так званий «польовий отаман» сепаратистів, убитий в грудні 2015 року в Первомайську.


На «флешці» нібито були зібрані дані, що характеризують події на Донбасі в 2014 - 2015 роках.


Як повідомляв ONLINE.UA, журналіст  Віталій Портников вважає, що історія з "українськими диверсантами" в окупованому Криму не є підготовкою до війни - це просто чергове загострення психічної хвороби президента РФ Володимира Путіна, який веде себе, як щур, загнаний в кут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?