У Меркель запропонували кардинальний крок у військовій допомозі Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель запропонували кардинальний крок у військовій допомозі Україні

У Меркель запропонували кардинальний крок у військовій допомозі Україні
Джерело:  online.ua

Представники правлячої  в Німеччині  партії Християнсько-демократичний союз висловилися на користь ідеї надати Україні більше засобів розвідки і зброю оборонного характеру.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал газети Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) від 14 серпня.


"Мова йде про забезпечення правомірної оборони виключно на безперечно української території і перш за все для того, щоб запобігти подальшому просуванню солдатів і проплачених сепаратистів з російською зброєю", - заявив депутат Європарламенту Міхаель Галер.


Надання озброєнь оборонного характеру підтримав і його колега по партії і голова комітету у закордонних справах Європарламенту Ельмар Брок, але тільки таким чином, "щоб Росія не могла це використовувати для порушення Мінських домовленостей".


На думку Брока, при всіх своїх недоліках, Мінські угоди можуть допомогти обмежити масштаби конфлікту. При цьому Брок наполягає, що санкції проти Росії "ні в якому разі не можна послаблювати або скасовувати", оскільки дані ОБСЄ вказують на значно більшу кількість порушень режиму припинення вогню з боку підтримуваних Росією сепаратистів, ніж з боку українських військових, відзначає газета.


У той же час представник молодшого партнера в коаліції, Соціал-демократичної партії (СДПН) і член комітету Бундестагу з оборони Фріц Фельґентрой виступив проти надання зброї Україні: "Озброєння України не виглядає доцільним», - сказав він.


При цьому він закликав ЄС не виключати посилення санкцій проти Росії і розробити конкретні пропозиції для цього.


У той же час в МЗС ФРН, яке очолює член СДПН Франк-Вальтер Штайнмаєр, також відкидають поставки зброї в Україну. У відомстві заявили виданню, що надання навіть оборонних озброєнь "не відноситься до підходу міністра закордонних справ до вирішення українського конфлікту".


Як повідомляв ONLINE.UA,  Сполучені Штати Америки можуть ще раз розглянути питання надання Україні летального озброєння після президентських виборів в США в листопаді 2016 року, заявив посол України в США Валерій Чалий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?