Справа "українських диверсантів": в Росії чітко побачили почерк Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа "українських диверсантів": в Росії чітко побачили почерк Кремля

Справа "українських диверсантів": в Росії чітко побачили почерк Кремля
Джерело:  Ехо Москви

Російський письменник Михайло Веллер заявив, що  історія з "українськими диверсантами" в окупованому Криму  справляє враження шумовий акції, сценарій якої був написаний у Кремлі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
"Все це справляє враження якоїсь шумовий акції. Це вже, я б сказав, почерк Кремля: коли десь щось відбувається, потрібно провести шумову акцію для того, щоб відвернути увагу. Ось всі говорять, що там таке в Криму? Хто його знає, привезли їх силоміць, не привезли їх силоміць? Це все справляє враження цілковитої, розумієте, безглуздості", - сказав письменник.
За його словами, "диверсантами" в Криму російське керівництво намагається відвернути увагу від ротації в адміністрації.
"А ось від чого відволікати?.. До речі, від того ж переміщення в адміністрації - це дуже серйозний крок. У нас немає підстав говорити - може бути, там вже назрів палацовий переворот, і тому вся ця ротація - це боротьба з палацовим переворотом. Але, насправді, всі серйозні лідери авторитарного штибу завжди знали, що потрібна постійна ротація кадрів, щоб вони не встигли вкоренитися. Як силу набрав - так його заставив на периферію і береш нового. Як тільки новий набирає силу - його заставляєш", - зазначив Веллер.
Він нагадав, чим закінчилася для Йосипа Сталіна його фраза про зміну Молотова, Маленкова, Кагановича.
"Ось в 1952 році товариш Сталін, вже не молодий, стомлений тяжкою біографією, вимовив необережну фразу на адресу Молотова, Маленкова, Кагановича і компанії, що «змінювати вас всіх буду» - ну, і скінчилося тим, що сам незабаром, розумієте, помер", - додав письменник.
Як повідомляв ONLINE.UA, в  ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України  і загибелі в ході зіткнення російського військовослужбовця.
Пізніше з'ясувалося, що  загиблий під час нібито "диверсії" в окупованому Криму російський десантник Семен Сичов, судячи з інформації з його профілів у соціальних мережах, воював на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?