Бойовики знову стріляють по мирних жителях: опубліковані фото та докази
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики знову стріляють по мирних жителях: опубліковані фото та докази

Бойовики знову стріляють по мирних жителях: опубліковані фото та докази
Джерело:  InformNapalm

Бойовики ДНР

 обстріляли житловий будинок в окупованому місті Ясинувата Донецької області, а російські пропагандисти звинуватили в цьому Збройні сили України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міжнародне волонтерне співтовариство

InformNapalm

.


"На окупованій території обстріляли житловий будинок, поранений чоловік. Російська пропаганда видала відеосюжет із звинуваченнями ЗСУ. OSINT-розвідники InformNapalm провели розслідування і довели, що мирних жителів обстріляли російські окупаційні війська", - йдеться в повідомленні спільноти.


На хронометражі 0:03 зафіксовано фасад будинку, червоним виділено руйнування в результаті попадання снаряда і вибуху на другому поверсі.


"Зверніть увагу на те, що вибиті вибуховою хвилею склопакети закладені плитою OSB-3. Також бачимо шматки утеплювача навколо віконної рами. Зеленим виділений отвір вікна на першому поверсі, який також заклали плитою OSB-3".



"На хронометражі 0:12-0:23 ми бачимо, що оператор веде зйомку на першому поверсі будинку. На скріншоті нижче зеленим виділено місце попадання боєприпасу в вікно першого поверху. Зверніть увагу на характерні сліди, які залишив хвостовик гранати, а також на шпалери з малюнком квітів".



На хронометражі 0:37 видно слід від попадання гранати. Судячи по шпалерах з малюнком квітів, це кімната першого поверху. Волонтери відзначають, що на кадрі чітко видно характерні сліди хвостовика гранати ПГ-9, яка входить в комплект пострілу для станкового гранатомета СПГ-9 або гладкоствольної зброї 2А28 «Грім» (встановлюється на БМП-1). "Цікаво, що запальник гранати не спрацював. Граната пробила склопакет на першому поверсі і внутрішню перегородку будинку з гіпсокартону. Ймовірно, російські військовослужбовці, в поспіху виконуючи провокацію, забули зняти запобіжний ковпачок з запалювача".



На хронометражі 0:43 видно місце попадання другої гранати в районі скоса даху і перекриття між поверхами, під віконною рамою. А також шпалери блакитного кольору.


На хронометражі 0:47 з пошкодженого вибухом вікна другого поверху видно два будинки. Перший будинок зі світлим дахом, другий - з червоним. Волонтери звертають увагу на плиту OSB-3 замість склопакета, і утеплювач, що стирчить.


Волонтери змогли визначити приблизні траєкторії прильоту гранат до потерпілого житлового будинку (на скріншоті зображені червоною і зеленою стрілками). За характерними руйнуваннями можна переконатися, що на другому поверсі детонатор гранати спрацював.


За допомогою супутникових знімків вдалося ідентифікувати пошкоджений будинок (він розташований в Ясинуватій за адресою вул. Калініна, 7), а також напрямок прильоту гранат щодо сусідніх будинків і світла. Таким чином, волонтери довели, що гранати прилетіли зі східного напрямку, тобто з боку позицій окупаційних військ.


Раніше повідомлялося, що  в мережі з'явилося вражаюче відео з самого епіцентру бою в секторі "М" в зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?