Розвідка дізналася про хитру операцію бойовиків ДНР: мета поки неясна
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідка дізналася про хитру операцію бойовиків ДНР: мета поки неясна

Розвідка дізналася про хитру операцію бойовиків ДНР: мета поки неясна
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР

отримали завдання від Федеральної служби безпеки Росії збирати факти корупції та організації контрабанди за участю українських військових в зоні АТО, повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


"За підтримки ФСБ Росії, МГБ ДНР намагається збирати матеріал щодо фактів корупції та організації (участь у організації) контрабанди за участю українських військових і співробітників правоохоронних органів України в зоні АТО, в т.ч. шляхом провокування останніх на участь в злочинних схемах. Територіальні органи МДБ ДНР отримали вказівку терміново активізувати роботу і збір даних по цьому напряму, і при отриманні відповідної інформації негайно передавати її безпосередньо керівництву МДБ", - написав експерт.


За його словами, співробітники ФСБ особисто контролюють збір інформації, працюючи під прикриттям в зоні АТО.


"Координує цю діяльність спецгрупа співробітників ФСБ РФ, що діє під прикриттям МГБ ДНР. Є відомості, що члени цієї групи ФСБ останнім часом виїжджали в Краматорськ, Костянтинівку, Бахмут, Волноваху і Маріуполь для вербувальних зустрічей. При цьому, за наявною інформацією, самі представники спецгрупи ФСБ працюють по українських посадовцях високого рангу, в той час як робота на українських блокпостах і до рівня командування батальйонів покладена на співробітників МДБ ДНР ", - зазначив Тимчук.


Він також підкреслив, що цілі таких розшукових заходів невідомі, проте у нього є дві версії.


"Остаточні цілі цієї масштабної операції наразі неясні (або організація масштабних контрабандних потоків з участю ФСБ, або збір компромату на українських посадових осіб для подальшого вербування, або все разом)", - резюмував експерт.


Раніше

розвідка оприлюднила дані про дезертирів серед бойовиків, які воюють на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?