В Україні розкрили нову військову хитрість Росії: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні розкрили нову військову хитрість Росії: опубліковано відео

В Україні розкрили нову військову хитрість Росії: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Відомий блогер Горький Лук вважає, що такими актами "народної дипломатії", як, наприклад, спільне фото українських і російських олімпійців в Ріо, користується російська пропаганда, створюючи медійну картинку про дружбу між Росією і Україною.
Про це він розповів у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.
"Дуже дивно виглядають якісь акти «народної дипломатії», що орієнтується на створення медійної картинки, яка підтверджує тезу кремлівської пропаганди про те, що, насправді, ніякої війни не відбувається, є локальний конфлікт, в якому Росія, наприклад, посіла певне положення. Що для світу не є новиною якоюсь, чимось особливим", - сказав блогер.
За його словами, Росія створює медійну картинку, що українці і росіяни - "один народ" для Заходу.
"Якщо ми ще не забули, а ми не забули, наприклад, те, що турки активно підтримують своїх братів під час конфлікту в Сирії - це абсолютно нормально. Тобто, свій до свого по своє. І Росія намагається будь-яку подібну акцію роздути до такого розміру, щоб це можна було вклеїти в медійну картинку, яку роблять не для нас. Зовсім не нас вони переконують, що ми з ними - "один народ", і фактично це дрібна сімейна сварка. Ця картинка робиться для західного обивателя, який сам перед собою ставить питання: «А чого це я туди поліз? Милі сваряться - тільки тішаться», - зазначив Лук.
Він вважає, що під час війни з Росією українські команди не повинні брати участі в російських турнірах, граючи на руку Кремлю.
"Дійсно, багатьом з наших союзників важко це зрозуміти, їх наздоганяє певний когнітивний дисонанс: чому це так відбувається? Тому що в їхньому розумінні конфлікт є конфлікт. Я не можу собі уявити, наприклад, щоб під час британсько-аргентинського конфлікту збірна Англії з футболу приїхала в Аргентину на товариський матч. Це виключено. Але от чомусь, наприклад, збірна одеських журналістів їде в Росію (в липні цього року, - ONLINE.UA) на турнір по футболу вісім на вісім, бере участь там, займає передостаннє місце, а турнір через це набуває статусу міжнародного. Я прошу зауважити: там грало шість команд, у тому числі п'ять було з Росії. Одна команда була з України, і вже турнір позиціонується, як міжнародний, його медійно форсят цілком".
"Яка війна, ми тут в футбольчік граємо... Тому кожен раз, все-таки, варто думати про те, що ви робите", - підкреслив блогер.



Більше  читайте в видеоблозі Горького Лука на ONLINE.UA: Мы с Россией воюем или в футбольчик играем?

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?