Ще один фігурант скандальної справи втік з України до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще один фігурант скандальної справи втік з України до Росії

Ще один фігурант скандальної справи втік з України до Росії
Джерело:  online.ua

Скандальний київський забудовник Анатолій Войцеховський

втік до Росії, повідомив народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Дмитро Білоцерківець.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


"Стало відомо, що творець фінансово-будівельної піраміди афери Войцеховський втік до Росії наступного дня після того, як суддя Печерського суду Підпалий випустив його під мінімальну заставу 14 млн грн, тоді як прокуратура вимагала 50 млн гривень", - написав Білоцерківець.


Нардеп зазначив, що суддя Підпалий, який встановив таку маленьку заставу, повинен понести покарання за завдані державі збитки.


"Войцеховський залишив за собою як мінімум 40 незаконних недобудов за період 2009-2014 року. А з 2014 до 2016 року КМДА було зупинено близько 50 спроб нового незаконного будівництва з боку Войцеховського", - резюмував Білоцерківець.





Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України 15 липня вручила повідомлення про підозру Войцеховському за фактами умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва по вул. Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.
Також в зазначеному кримінальному провадженні триває розслідування фактів самовільного захоплення ще 40 земельних ділянок в Києві і самовільного будівництва на них.
27 липня за Войцеховського була внесена застава в розмірі 14 млн гривень.
Раніше організатор афери з нерухомістю, яку провела фірма "Еліта-Центр", Олександр Волконський втік з-під домашнього арешту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?