Колишній бойовик ДНР із Чечні втік в Україну і розповів багато цікавого: опубліковані відео
Категорія
Події
Дата публікації

Колишній бойовик ДНР із Чечні втік в Україну і розповів багато цікавого: опубліковані відео

ДПСУ
Колишній бойовик ДНР із Чечні втік в Україну і розповів багато цікавого: опубліковані відео

Від донецьких і луганських бойовиків, які воюють на Донбасі, втік і здався українським прикордонникам 37-річний чеченець.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Держприкордонслужбу.
Чоловік прибіг на український блокпост "Майорськ" і заявив про намір воювати за Україну.
Згідно з повідомленням відомства, чеченець "повністю розчарувався в діях бойовиків і після чергового конфлікту з керівниками терористичних підрозділів при першій нагоді втік".
У той же час сам втікач на оприлюдненому відеозаписі каже, що спочатку воював за луганських бойовиків в Алчевську, потім пішов після конфлікту з командиром до донецьких бойовиків у Горлівку. Там у нього знову стався конфлікт з командиром.
"Сьогодні стався конфлікт через пиятику з командиром. Він сказав - одягайся в цивільне і йди. Я сказав - не питання взагалі", - пояснив він причину свого відходу від бойовиків ДНР.
Він запевнив, що "розчарувався в Донбасі і в Росії".
"Хочу залишитися у вас, воювати з вами до кінця, поки мене куля не вб'є. А якщо все благополучно завершиться, назавжди залишитися тут", - заявив чоловік.
Також він розповів, що особисто бачив, як російські офіцери спостерігали за військовими навчаннями в Перевальську біля Алчевська.
"При мені, особисто своїми очима бачив, на наші навчання в Перевальську близько Алчевська - вони спостерігали за всім цим з великою охороною. Привезли їх туди, при них почалися ці навчання", - заявив він, додавши, що там було 8-9 вищих офіцерів.
Прикордонники також відзначили, що після бесіди з чеченцем віддали його в руки донецьких правоохоронців.




Раніше один з бойовиків так званої ЛНР здався співробітникам Служби безпеки України, і розповів, що його змусили брати участь в діяльності угруповання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?