Туреччина вирішила радикально домагатися скасування віз з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина вирішила радикально домагатися скасування віз з ЄС

Туреччина вирішила радикально домагатися скасування віз з ЄС

Туреччина може припинити виконувати умови угоди з ЄС з питань біженців, якщо Євросоюз не запровадить безвізовий режим для громадян Туреччини.
Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Bild.
"У нас є договори з ЄС, в яких чітко сказано, що в жовтні з Туреччиною буде запроваджено безвізовий режим. Або обидві сторони в термін виконують всі умови, або ми відкладаємо в сторону всі ці домовленості", - заявив міністр.
Чавушоглу нагадав, що 3 млрд євро, які призначені Анкарі договором, призначені біженцям, а не самій Туреччині. Також він підкреслив, що Туреччина зробила все можливе для вступу до Євросоюзу, проте у відповідь отримала лише погрози та образи.
Відзначимо, в березні Туреччина і ЄС узгодили основні принципи вирішення проблеми мігрантів. В обмін на участь в програмі Туреччина повинна була отримати 3 млрд євро і безвізовий режим. Євросоюз призупинив процес скасування віз в травні, коли президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відмовився міняти законодавство в частині боротьби з тероризмом.
Як повідомляв ONLINE.UA, в липні ЄС виключив впровадження безвізового режиму з Туреччиною в 2016 році. Брюссель зажадав, щоб перш за Анкара виконала нормативи, перераховані в списку з 72 пунктів, причому деякі з них стосуються внесення змін до чинного законодавства Туреччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?