Бійка співробітників НАБУ і ГПУ: з'явилася гучна заява
Категорія
Політика
Дата публікації

Бійка співробітників НАБУ і ГПУ: з'явилася гучна заява

Бійка співробітників НАБУ і ГПУ: з'явилася гучна заява

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що до співробітників НАБУ, яких в п'ятницю утримували в Генеральній прокуратурі, застосовували незаконні заходи фізичного і морального впливу, тому відомство відкрило за цими фактами кримінальне провадження.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"ГПУ затримала двох "технічних" співробітників, які проводили негласні слідчі дії. Були заблоковані двоє детективів НАБУ в під'їзді житлового будинку", - повідомив Ситник.
За його словами, генпрокурор Луценко дав вказівку звільнити співробітників НАБУ.
"Не дивлячись на опір співробітників ГПУ і СБУ департаменту "К" вони були повернуті в НАБУ", - зазначив глава НАБУ.
"У той же час представники ГПУ протримали співробітників НАБУ 11 годин. Є факти того, що на них чинився фізичний та психологічний вплив", - додав він.
Ситник уточнив, що співробітників НАБУ тримали в кабінетах і в підвалі Генпрокуратури.
"Тримали в підвалі і кабінетах. Це були співробітники Депаратаменту Суса (Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - ONLINE.UA). Їх цікавило, що вони (співробітники НАБУ - ONLINE.UA) збирали", - зазначив чиновник.
За його словами, у затриманих співробітників НАБУ були вилучені особисті речі та документи. Крім того, після півночі працівників НАБУ привіз назад Дмитро Сус, який замість номерного знака наклеїв на приватне авто наклейку "НАБУ".
Також з розповіді одного зі співробітників НАБУ випливає, що Сус був присутній при загрозах розправою в будівлі ГПУ і на допиті. Зокрема, цьому співробітникові він сказав: "Вам кришка".
Ситник також повідомив, що ведеться кримінальне провадження в зв'язку з цими подіями.
"Їх речі і техніка досі не повернута. За цим фактом НАБУ порушено кримінальне провадження за низкою статей, в тому числі незаконне викрадення, замах на порушення недоторканності житла, зловживання службовим становищем і ряд інших, пов'язаних з тортурами", - зазначив глава відомства.
При цьому Ситник підкреслив, що ніякої війни між ГПУ і НАБУ немає, як і між керівництвом цих двох органів.
"Ми поділяємо поняття "відносини між відомствами" і конкретні випадки. Війна нам не потрібна... Не маю я війни з Луценком, з главою СБУ - у нас навпаки співпраця... Але є окремі співробітники, які створюють враження війни... між керівництвом війни немає", - сказав він.
При цьому глава НАБУ визнав, що його підлеглі могли недопрацювати "в частині конспірації", якщо їх викрили.
Раніше в ГПУ заявили, що зіткнення між співробітниками Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро України, яке сталося в центрі Києва, виникло в результаті нападу "групи фізичної підтримки" НАБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?