Окупанти в Криму розграбували залишки українського аеродрому: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Окупанти в Криму розграбували залишки українського аеродрому: опубліковано відео

Окупанти в Криму розграбували залишки українського аеродрому: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Окупанти в Криму розібрали на запчастини колись стратегічний Багеровський військовий аеродром під Керчю, який брав участь в ядерній програмі України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео "Ворота до Криму" в YouTube.
Автори відео відзначають, що з початком будівництва моста через Керченську протоку розбирання багаторазово прискорилося: знімалися плити, дробився бетон на булижники, вивозився пісок. Ще в березні спостерігалася велика активність процесу демонтажу: можна було бачити енергійну роботу екскаваторів, вантажівок, каменедробильних машин та іншої спеціальної техніки.
Сьогодні на місці колишньої авіабази абсолютно безлюдно. Викладене плитами полотно під'їзних доріг розламане великих вантажівок. Зі злітних смуг повністю видалений бетонний щит - залишилася лише подушка з каменю, щебеню і піску, яка вже заростає травою. Похмура картина руйнування доповнюється оточуючими краєвидами полів, спалених чиєюсь злою рукою.
Від численних споруд цього великого військового об'єкта майже нічого не залишилося. Якісь будови використовуються фермерами та місцевими жителями за новим призначенням. Ще залишилося кілька величезних підземних бункерів, які з боку здаються рукотворними пагорбами. Один з них розкрито і частково розібраний, що відображене на відео. Його бетонні арки продані для створення вуличної сцени в одному з найближчих селищ.


Раніше на окупованому бойовиками ДНР Донбасі незадоволені постійними грабежами місцеві жителі обстріляли автомобілі, на яких їхали терористи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?