Співробітники НАБУ розповіли, як їх мучили люди з ГПУ: опубліковані відео
Категорія
Події
Дата публікації

Співробітники НАБУ розповіли, як їх мучили люди з ГПУ: опубліковані відео

Співробітники НАБУ розповіли, як їх мучили люди з ГПУ: опубліковані відео
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилися відео, на якому співробітники Національного антикорупційного бюро, яких 12 серпня незаконно утримували в Генеральній прокуратурі, розповіли, як їх мучили.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на YouTube.
Відзначається, що працівників оперативно-технічного підрозділу НАБУ утримували протягом 11 годин без складання протоколів затримання. У працівників НАБУ були незаконно вилучені особисті речі, техніка та документи. Згідно з їхніми свідченнями, до них застосовувалися заходи фізичного та психологічного впливу. У районі 1-ої години ночі 13 серпня працівників НАБУ привіз на особистому авто під будівлю Бюро один із співробітників Департаменту.
Затримання відбулося поблизу конспіративної квартири під час проведення санкціонованих негласних заходів в розслідуванні низки кримінальних проваджень за фактами неправомірних дій співробітників зазначеного Департаменту, які детективи НАБУ здійснюють протягом останніх декількох місяців.
Зокрема, працівники Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки і співробітники поліції Хмельницької області, які, за наявними даними, були відправлені в цей же Департамент, примусово без законних підстав доставили двох оперативників НАБУ в приміщення Генеральної прокуратури, де розташований Департамент.
«За наявності вказівки Генерального прокурора про звільнення працівників НАБУ працівники ГПУ не тільки її не виконали, а, знаючи достовірно, що працівники НАБУ утримуються в них незаконно, застосували до них фізичні і психологічні методи впливу. У той же час хотів би підкреслити, що цей інцидент не вплине на співпрацю між двома структурами. Я повністю підтримую Юрія Віталійовича Луценка в його прагненні разом в нами працювати над подоланням корупції. Ви всі бачите, що є істотний прогрес в розслідуванні гучних справ, як з боку Національного антикорупційного бюро, так і з боку Генеральної прокуратури. Війна між нашими двома інститутами тільки перешкодить цьому прогресу. Але при цьому я хотів би допомогти Юрію Віталійовичу Луценку в очищенні прокуратури від людей, які роблять такі дії», - прокоментував інцидент директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.
За фактом дій працівників Генеральної прокуратури України розпочато кримінальні справи за фактом незаконного викрадення працівників НАБУ, замаху на порушення недоторканності житла, грабіж, зловживання владою або службовим становищем працівниками ГПУ, втручання в діяльність працівників НАБУ, тортури, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, розбій.
У мережі з'явилися відео, на яких відображено фрагменти показань незаконно затриманих працівників Національного антикорупційного бюро.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилася карикатура на відносини працівників НАБУ і ГПУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?