Перший президент України зробив гучну заяву щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Перший президент України зробив гучну заяву щодо Донбасу

Перший президент України зробив гучну заяву щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Перший президент України Леонід Кравчук

заявив, що Україна не стане по-справжньому незалежною державою, поки не вирішить питання з «раковою пухлиною» Донбасу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Кравчука «

Новому времени

».


«Рік тому в інтерв'ю нашому виданню ви сказали, що ми «повинні відрізати Донбас, поки не зможемо цю територію звільнити». Чи не здається вам, що за 5-10 років там вже не буде кого повертати?», - запитав Кравчука журналіст.


«Хіба вони зараз не відрізані самі? У них свої книги, своє телебачення, ви не почуєте там української мови. Ще Гончар сказав, що Донбас - це ракова пухлина на тілі України. Поки ми не вирішимо питання Донбасу, цієї ракової пухлини, Україна незалежною державою не буде», - відповів Кравчук.


«Для початку потрібно поставити крапки над «і» і хоча б тимчасово закрити цю клоаку. Поки ми не визначимося остаточно, що Донбас - це Україна, що ми його повернемо, що буде чіткий план для цього. Якщо ми з вами будемо рвати на собі сорочки зі словами «ми не віддамо Донбас»... Він уже відданий», - вважає перший президент України.


«Нехай вони самі спробують вижити без зовнішніх зв'язків, а тільки з Росією. Вони ж використовують сьогодні Україну для того, щоб жити, і часто - небідно», - продовжує Кравчук.


«І не треба мені розповідати про те, що там наші люди. У мене там по одній з ліній моєї родини живе лікар і його дружина. Я з ними спілкувався. Не хочу навіть говорити. У Донецьку живуть. Таке враження, що звалилися з Місяця. Не бачать, не чують, тільки говорять про те, якими вони будуть щасливими, якщо будуть незалежними», - упевнений колишній президент.


«Ви питаєте, чи зможемо ми повернути Донбас. Ось коли настане час, коли вони самі зрозуміють, що без України вони жити не можуть - тоді і повернемо Донбас і Крим», - резюмував Кравчук.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше Кравчук розповів, про що б він поговорив з президентом Росії Володимиром Путіним і чи погодився б подати йому руку

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?