З'явився новий гучний компромат на Єфремова
Категорія
Політика
Дата публікації

З'явився новий гучний компромат на Єфремова

З'явився новий гучний компромат на Єфремова
Джерело:  online.ua

Уродженець Донбасу, боєць АТО і громадський активіст Костянтин Ільченко розповів, як у 1996 році взяв у оренду шахту "Травнева" в Свердловську Луганської області і як ставленики екс-регіонала Олександра Єфремова кілька років знищували підприємство.
Про це Ільченко розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Зокрема, за словами Ільченка, на нього чинився серйозний адміністративний тиск, а коли він не приніс результату, підключили кримінал.
"До мене на шахту приїхали люди Міраба, злодія в законі, смотрящего по Луганській області. Зустріч була жорсткою, розмова конкретна, з якої я зрозумів, що я, як і інші незгодні, був засуджений. Відразу не вбили, тому що для початку вирішили у мене відібрати все, що на той час ще залишилося. Крім цього бандити відверто цікавилися гірничошахтним обладнанням, мабуть плануючи його згодом дістати з шахти і вигідно продати. Після цього почалася справжня війна з різаниною, стрільбищами, я не здавався. В результаті у мене вийшло протистояння на два фронти. З одного боку, кримінальна братва, а з іншого - чиновницька братія від Єфремова...", - зазначив він.
Також активіст розповів, як Єфремов і його соратники наживалися на шахтах.
"Коли я брав в оренду шахту "Травнева", і стало питання про прийняття матеріальних цінностей, орендодавець мені запропонував підписати акт приймання, де залишкова вартість шахти в перерахунку на долари склала майже 11 мільйонів. Взагалі-то, про це варто говорити окремо, оскільки цей приклад розкриває тіньові схеми 90-х років і доводить те, що керівництво країни в особі тодішнього президента Кучми свідомо планувало знищення вугільної галузі під приводом реструктуризації шахт. Це приносило сотні мільйонів доларів в кишені учасників цих схем", - підкреслив Ільченко.
"Отже, звідки взялися 11 000 000 доларів? Я знаю цю шахту... її залишкова вартість була близько 600 000 доларів. До середини 90-х працювала ще система Головпостачу. Вугільні об'єднання подавали заявку на обладнання, а міністерство просто надавало його протягом звітного періоду. А в той час в РФ не було розвинене виробництво власного гірничошахтного обладнання, практично все поставляла Україна. І ось обладнання, яке поставлялося міністерством на розвиток наших шахт, благополучно контрабандою перевозили в Росію. Однак списувалося воно на вугільні підприємства, в тому числі і на шахті "Травнева", - продовжує свою розповідь колишній керівник підприємства.
За його словами, після того, як з шахти "відмивали" гроші, її знищували як відпрацьований матеріал.
"І ось тільки на "Травневу" злочинним шляхом було списано близько 11 млрд дол. - а в Свердловську в той період налічувалося 15 шахт! А потім шахти під виглядом реструктуризації почали банально знищувати. Відразу ж вбивали три зайці: знищувалися шахти, як докази злочинів, на які було списано контрабандне обладнання; отриманий від порізки шахт металобрухт здавався під вторчермет; гроші, виділені Заходом на реструктуризацію, керівництвом країни розкрадалися", - зазначив Ільченко.
Він також сказав, що київські чиновники сприяли підприємцям з Донбасу в отриманні прибутку і знищенні підприємств.
"Гроші, що надійшли на розвиток Донбасу, до Донбасу не дійшли, а розвиток з тріском провалився, змусивши робочих згодом йти дешевою рабсилою на вугільні копанки того ж Єфремова... Галузь була практично знищена, люди стали жебраками, а Єфремов і його команда пояснювали все це просто і банально - нічого, мовляв, не поробиш, всім важко, життя - важка штука. Народ слухав і йшов сумлінно відробляти панщину в вугільну копанку", - розповів Ільченко.
Крім того, він заявив, що на нього було організовано цькування.
"На початку 2000-х в обласній пресі та на телебаченні було організоване в прямому сенсі цькування. На мене повісили ярлик кримінального авторитета, який людей живцем закопує, всіх кидає. Народ в це вірив, вже ніхто не пам'ятав про наші славні перемоги на" Травневій", більш того, ті, хто ще вчора тиснув мені руку, тепер, сьогодні, став відвертатися", - продовжує свою розповідь Ільченко.
Він також зазначив, що подав до суду на соратників Єфремова, які обмовили його.
"Для того, щоб не виправдовуватися, я подав до суду на всіх людей Єфремова, які поширювали брехню - на Горового, на Шмальца (Олександр Шмальц - мер Свердловська, активно підтримував бойовиків, сприяв створенню загонів ЛНР, організовував сепаратистський "референдум" 11 травня 2014 року, - ONLINE.UA). Упевненості в перемозі не було, тому як я знав, з ким маю справу. До позову додав документи, що підтверджують мою невинність, всі газетні статті, в яких про мене гидоти писали, це був 2003 рік - я виграв позов! Бог допоміг! Адже губернатором був Єфремов", - підкреслив колишній керівник підприємства.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: На Донбасі крали так, що Єфремов викликав гнів Кучми - потерпілий про свавілля

.


Нагадаємо, раніше

в інтерв'ю ONLINE.UA колишній депутат-регіонал Володимир Ландик заявив, що Єфремов брав активну участь у здачі Луганська сепаратистам

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?