Єфремов запропонував подарувати "ворогові" шахту, щоб залишитися на посаді - очевидець
Категорія
Політика
Дата публікації

Єфремов запропонував подарувати "ворогові" шахту, щоб залишитися на посаді - очевидець

Єфремов запропонував подарувати "ворогові" шахту, щоб залишитися на посаді - очевидець
Джерело:  online.ua

Уродженець Донбасу, боєць АТО і громадський активіст Костянтин Ільченко згадав, як е кс-регіонал Олександр Єфремов пропонував йому шахту, щоб зберегти пост.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Активіст пояснив, що інцидент стався під час президентства Леоніда Кучми, коли він написав главі держави лист з компроматом на Єфремова.
"Років зо три була тиша, а потім відповідь несподівано прийшла - в 2003 році. У цей період трон Єфремова захитався, десь вони з Кучмою розійшлися, і стало питання про зняття з посади Єфремова. Тут-то Кучма про мій лист і згадав. Уночі мені подзвонив Смирнов Микола Михайлович, начальник управління промисловості Луганської ОДА. Каже: "Костянтин Григорович, приїжджайте завтра зранку, Олександр Сергійович (Єфремов, - ONLINE.UA) хоче з вами зустрітися і поговорити. Але попередньо зайдіть до мене". Думаю, знову буде кіно якесь! На всякий випадок взяв з собою людину - хіба мало, раптом провокація, з них станеться. Заходжу я до Смирнова, він дістає книжечку. Це мій лист до Кучми і його відповідь, роздрукована у вигляді брошури. І там по пунктах розписано, де Єфремов не відповідає, порушує закони, і наказ Кучми - негайно розібратися! Коротше, розстріл через повішення", - зазначив Ільченко.
"І Смирнов каже в такому тоні: мовляв, може в чомусь Олександр Сергійович і не правий, а може, він і не знав нічого про це: це все ці гади винні - Горовий, Шмальц. І каже: "Зараз підеш до Олександра Сергійовича, так уяви, що в тебе чарівна паличка. Не соромлячись, проси, що хочеш: стати депутатом облради, або мером Свердловська. Або ми самі придумаємо - головне, щоб тобі сподобалося. Або ось у нас в області ще сорок сім шахт залишилося. Чи можемо тобі покласти список - вибирай будь-яку шахту. Забезпечимо можливість працювати і розвиватися". Але я не пішов до Єфремова", - підкреслив він.
"До цих пір згадую це. Правильно чи неправильно я вчинив - по відношенню до сім'ї, до свого майбутнього ... Але я не шкодую. На душі було так огидно ... Коли ти реально пару раз подивишся "в яму", навіть німе питання задаси цій ямі - ти будеш зовсім по-іншому ставитися до життя. Як працювати з людьми, які тебе вбивали і руйнували твоє життя? Я відповів, що не хочу навіть дихати одним повітрям з Єфремовим. Смирнов сказав: "А можна тоді написати президенту, що ми твої проблеми вирішили, все нормально, а ти потім вже нікуди писати не будеш? "Я погодився, потиснув йому руку і поїхав. Ось така історія була", - додав Костянтин Ільченко.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: На Донбасі крали так, що Єфремов викликав гнів Кучми - потерпілий про свавілля

.


Нагадаємо, раніше

в інтерв'ю ONLINE.UA колишній депутат-регіонал Володимир Ландик заявив, що Єфремов брав активну участь у здачі Луганська сепаратистам

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?