Шоста колона в Україні: журналіст підірвав соцмережі гострою статтею
Категорія
Політика
Дата публікації

Шоста колона в Україні: журналіст підірвав соцмережі гострою статтею

Шоста колона в Україні: журналіст підірвав соцмережі гострою статтею
Джерело:  online.ua

Відомий український  журналіст Віталій Портніков  викликав бурхливу реакцію у користувачів мережі новою статтею про "шосту колону" з відданих українських патріотів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів Facebook.


"Про те, що в нашому суспільстві існує численна "п'ята колона", ми знали завжди. Власне, що таке "п'ята колона"? Це таємний союзник ворога. Сам термін з'явився під час громадянської війни в Іспанії, коли генерал Еміліо Мола, що наступав на республіканський Мадрид чотирма колонами, заявив, що в самій іспанській столиці його чекає ще одна колона - п'ята ", - написав Портников на  LB.ua.


"У наших умовах боротися з "п'ятою колоною" набагато простіше, ніж в іспанських. Наша "п'ята колона" впевнена в своїй правоті і безкарності. Навіть після початку війни Росії проти України представники цієї самої "п'ятої колони" не розгубили колишнього ентузіазму і впевненості, що рано чи пізно російські війська прийдуть в Київ - чи українці виберуть у владу маріонеток Путіна. Власне, розбіжності всередині цієї "п'ятої колони" виключно з приводу інструментарію - бомбити або обдурити? Але приховувати своїх поглядів її представники не мають наміру. Вони ходять на телеефіри, пишуть статті, кричать під запис про славних росіян, які вже завтра повісять українських прикордонників. Їх не можна не розпізнати - так вони і самі хочуть, щоб їх розпізнали. Тому що працюють не для нас, а для своїх кремлівських і луб'янских господарів. Так що це - іграшкова "п'ята колона". І навіть якщо завтра Путін окупує Київ, владу вона не отримає. Отримають різноманітні Захарченко та Плотницькі, які проводять зараз час де-небудь на складах і в гаражах. Водії "п'ятої колони", а не її представники", - додав він.


"Набагато важливіше не те, що у нас є така прозора "п'ята колона". Важливим є те, що у нас є інша колона - шоста. Це - колона найвідданіших українських патріотів. Колона тих, хто впевнений у своїй правоті, чистоті і потрібності Україні. Ця колона в своєму щирому пориві нагадує тоталітарну релігійну секту, представники якої не сумніваються, що тільки їм належить монополія на правду і чесність. А все решта - злодії і зрадники, "п'ята колона". Якщо з нашою правдивою сектою не погоджується влада - тим гірше для влади, вона злодійська і корумпована. Якщо з нашою правдивою сектою не погоджуються колеги - тим гірше для колег, вони брехуни і зрадники. Якщо з нашою правдивою сектою не погоджується Україна - тим гірше для України, нехай вона згине, - підкреслив журналіст. - Як і будь-який релігійний фанатизм, цей - добре оплачується. Це фанатизм людей, які вирішили життєві проблеми. На мою думку, коли люди, що мають право на безкоштовні багаторазові візи для поїздок до ЄС вступають в полеміку з людьми, які вже мають - завдяки дипломатичним паспортам - право безвізового в'їзду - то це елементарна неповага до українського народу. Але нашим героям і не потрібен народ, щоб його поважати. Нашим героям потрібен народ, щоб його ощасливити. Цей фанатизм може знайти, як це не дивно звучить, чимало прихильників на Заході. Тому що на Заході дуже багато людей - особливо в колах політичної і підприємницької еліти - які хочуть, щоб все це скоріше закінчилося. Щоб ця дурна Україна перестала сприймати себе як щось відмінне від Росії і скоріше повернулася в стійло. І щоб після цього можна було знову повернутися до знайомої схеми "добросусідських" відносин з Путіним. Відносин дуже вигідних, тому що в ході розкрадання Росії її владою крихти летять і на західні столи. І на ці крихти може безбідно існувати не одна фірма, може бути зроблена не одна кар'єра".


"Саме тому ці наші західні доброзичливці готові платити за створення образу корумпованої, архаїчної, нездатної до реформ України. Яку потрібно, зрозуміло, гідно покарати, позбавити допомоги і всякого там безвіза - а заодно і відучити від "мови ворожнечі", щоб вчорашні холопи навчилися з повагою говорити про тих, що вбивають їх панів", - зазначив він.


"Чи розуміють представники "шостої колони", що їх просто безсовісно використовують? Здебільшого ні. Або розуміють тільки ті, хто примудряється, перебуваючи в "шостій колоні", насправді значитися в "п'ятій". А всі інші - просто не так вже розумні. вони щиро вірять, що сонце встає тільки тому, що вони кукурікають. що Україна існує виключно для того, щоб вони працювали в її парламенті, вважалися її громадськими активістами, в кінці кінців - говорили їй правду і отримували гранти на її розвиток. А інакше - навіщо вона потрібна? Те, що досить велика частина нашого мислячого і готового до дій суспільства все ще прокидається під це надсадне кукурікання - це і є одна з найбільших проблем країни і до, і після Майдану. Саме тому "шоста колона" куди небезпечніша, ніж "п'ята"", - резюмував Віталій Портніков.


У мережі слова журналіста викликали бурхливу реакцію. Так, український журналіст Олександр Михайленко написав: "Все таки Портніков - виключно талановитий політичний публіцист. І дуже розумний".



Марина Савченко: "А що зробила так звана влада України, щоб нас сприймали інакше? По-моєму, Захід ще й дуже терплячий, наївно чекає від України якихось реформ... ось дурик! Чекайте, чекайте, ще й про черговий транш не забудьте! ".


Андрій Петренко: "Захід дає нам досвід, гроші, зброю і головне, час, все інше ми повинні зробити самі".


Сергій Козак: "У Віталія завжди гостро і по-розумному".



Костянтин Чернявський: "У Віталія виходить що всі, хоть критикує владу, - в кращому випадку - шоста колона, в гіршому - п'ята. Ще трохи і пора вводити в обіг поняття "іноземних агентів" за російським зразком".


Блогер Аллан Левітов: "Портніков шикарний".


Тетяна Чаговець: "Потрібно негайно прокидатися...".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Віталій Портников на прикладах пояснював, чому Донбас повинен бути українським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?