Порошенко провів важливу розмову про боротьбу з путінськими провокаціями
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко провів важливу розмову про боротьбу з путінськими провокаціями

Порошенко провів важливу розмову про боротьбу з путінськими провокаціями
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко поговорив по телефону з французьким президентом Франсуа Олландом, а також з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель про  провокації Росії, очолюваної президентом Володимиром Путіним, в Криму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.


В ході розмови Порошенко висловив стурбованість у зв'язку з недавньою провокацією Росії, яка призвела до різкого загострення ситуації безпеки. На його думку, звинувачення України з боку Кремля в нібито здійсненні диверсійної діяльності на півострові потрібні, серед іншого, для дискредитації України в очах міжнародних партнерів.


"Особливе занепокоєння викликає той факт, що російська сторона використовувала зазначену провокацію як привід для торпедування роботи в рамках Нормандського формату і процесу імплементації Мінських домовленостей", - зазначає прес-служба президента.


У свою чергу Меркель і Олланд підкреслили, що невизнання тимчасової окупації Криму - їх незмінна позиція, яку вони не піддають ніяким сумнівам. Також вони пообіцяли всебічно сприяти деескалації ситуації та висловили готовність разом працювати над її вирішенням.


Нагадаємо,  в підпорядкованій Путіну ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України  і загибелі в ході зіткнення російського військовослужбовця.


Пізніше з'ясувалося, що  загиблий під час нібито "диверсії" в окупованому Криму російський десантник Семен Сичов, судячи з інформації з його профілів у соціальних мережах, воював на Донбасі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  обвинувачений в організації "диверсії" в Криму українець спростував своє відношення до спецслужб і розвідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?