Гості зі США в Києві зробили важливі заяви про зброю для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Гості зі США в Києві зробили важливі заяви про зброю для України

Гості зі США в Києві зробили важливі заяви про зброю для України

Глава делегації США сенатор-демократ Крістофер Кунс, який відвідав Київ, пообіцяв підняти в американському Конгресі питання надання Україні  летальної зброї.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.
За словами американських делегатів, в Києві вони почули ряд прохань посилити допомогу Україні від Сполучених Штатів.
«Це стосується надання техніки, матеріальної і захисної допомоги, а також летальної зброї. І я всерйоз розгляну це питання. Не думаю, що в Конгресі є консенсус з цього наразі. Адміністрація Обами поставила на паузу надання Україні летальної зброї. Я пораджу іншим членам делегації зробити відповідні заяви. Втім, кажучи про себе - я все обдумаю всерйоз», - сказав Кунс.
Раніше в Конгресі США узгодили надання Україні летальної зброї, проте Білий дім проти цього. Позиція Барака Обами про надання Україні летальної зброї, навіть чисто оборонної, поки залишається негативною.
Нагадаємо, раніше держсекретар США  Джон Керрі заявив, що п'ять країн працюють над питанням надання летальної зброї Україні, яка страждає від агресії РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?