Путін нервує через Україну - російський журналіст
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін нервує через Україну - російський журналіст

Путін нервує через Україну - російський журналіст
Джерело:  online.ua

Захід наблизився до позиції України з питання виконання Мінських угод, тому президент Росії Володимир Путін помітно занервував, про що свідчить і кримська провокація.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський історик і журналіст Михайло Соколов.
Відповідаючи на прохання прокоментувати відмову Путіна зустрічатися в «нормандському форматі» після кримської провокації, Соколов сказав: «Публічний прояв невдоволення, тому що з часів "Мінська-2" ніяких перемог на першому, українському, фронті Путін не досяг».
«Україна валитися не збирається, волі Путіна підкорятися не хоче. В умовах кризи Кремлю треба годувати ЛДНРівську братію. На другому фронті - в Сирії - теж немає тріумфу, там загрузли. І навіть зустріч Путіна з Ердоганом (президентом Туреччини Тайіпом Реджепом Ердоганом - Ред.) навряд чи дасть суттєвий ефект: це ж не союз, а примирення після випадкового конфлікту», - продовжив російський журналіст.
«Неуспіх нервує Путіна. Є й психологічний момент. Путін - людина, яка прислухається до своїх спецслужбістів, а вони йому постійно повідомляють про нові "змови Заходу", тому він нервує», - вважає Соколов.
«Тим більше що європейці справді наблизилися до української позиції щодо Мінську, наполягають на припиненні обстрілів і передачі Україні контролю над кордоном», - продовжує журналіст.
«На мій погляд, на кримській провокації Путін хоче зіграти свою партію: розвалити Мінські домовленості, отримати свободу рук, полякати Захід наступами на Донбасі і спецопераціями проти уявних "кримських терористів", - упевнений Соколов.
«Путіна спілкування з Меркель (канцлером Німеччини Ангелою Меркель - Ред.) і Олландом (президентом Франції Франсуа Олландом - Ред.) втомило, тепер він хоче, щоб з ним особисто говорив президент США. Це такий демарш, бажання терміново поспілкуватися з "великим провідником земної кулі" і висунути чергову нездійсненну вимогу: отримати для Росії свою "сферу впливу" в Євразії, чи то в дусі запитів Японії кінця 30-х років, чи то як СРСР в епоху "Ялтинського миру", - вважає російський експерт.
«Знову ж таки, до виборів напруженість і образ "підступного ворога" цього режиму завжди знадобляться», - робить висновок Соколов.
Повний текст інтерв'ю Михайла Соколова читайте на ONLINE.UA: Путін упустив можливість почати велику війну з походом на Київ - російський журналіст

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?