Турчинов зробив важливу заяву про плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Турчинов зробив важливу заяву про плани Путіна

Турчинов зробив важливу заяву про плани Путіна
Джерело:  interfax.com.ua

Секретар Ради національної безпеки Олександр Турчинов розповів про можливі сценарії президента Росії Володимира Путіна підпорядкувати собі Україну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Перший сценарій, за словами Турчинова, - військовий.
"Повномасштабна військова агресія, яка зараз є найбільш проблемною і небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якої ЗС РФ наполегливо готуються", - написав секретар РНБО в статті "Національна безпека України: виклики та пріоритети", опублікованій в газеті "Голос України" 17 серпня.
Найбільш вірогідним на сьогоднішній день Турчинов вважає другий сценарій - гібридний.
"Цей сценарій передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі, що не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних і іррегулярних підрозділів, а також підривну діяльність на решті території України. При цьому росіяни свідомо і системно порушують Мінські угоди, постійно обстрілюючи позиції наших військ, зокрема, з важкої зброї, забороненої цими угодами", - зазначив він.
Секретар РНБО також розповів, що дозволить захистити інтереси України від російської агресії.
"Тільки успішна і послідовна політика, яка виходить з максимально ефективного використання власних обмежених людських, фінансових, матеріально-технічних і інформаційних ресурсів, неухильне просування у напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції, а також забезпечення всебічного розвитку взаємодії зі стратегічними союзниками, в тому числі в сфері налагодження військово-технічного співробітництва дозволить захистити інтереси України і створити синергетичний ефект національної єдності і міжнародного співробітництва", - зазначив Турчинов.
Раніше повідомлялося, що секретар РНБО Олександр Турчинов у зв'язку з придуманою заявою ФСБ Росії про "українських диверсантів" у Криму запропонував відправити в РФ мило для "продовження пропагандистських мильних опер".


Олександр Турчинов у зв'язку з придуманим заявою ФСБ Росії про "українських диверсантів" у Криму запропонував відправити в РФ мило для "продовження пропагандистських мильних опер".


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?