На звільненому Донбасі взялися за мера-фаната ДНР: опубліковано фото
Категорія
Події
Дата публікації

На звільненому Донбасі взялися за мера-фаната ДНР: опубліковано фото

На звільненому Донбасі взялися за мера-фаната ДНР: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

Прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив меру міста Торецька (колишній Дзержинськ) Володимиру Сліпцову повідомлення про підозру в участі в терористичній організації і посяганні на територіальну цілісність України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.
Так слідством встановлено, що мер Торецька пов'язаний з організацією та проведенням на території міста незаконного референдуму про оголошення державної самостійності так званої ДНР.
Сліпцов підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
У прокуратурі підкреслюють, що підозрюваний 15 квітня 2014 року головував на засіданні сесії міської ради і вносив до порядку денного питання про призначення незаконного референдуму в Торецьку. Крім мера і депутатів, участь в сесії брали представники бойовиків так званої ДНР, які закликали визнати псевдореспубліку і незаконно зняли і винесли із сесійної зали прапор України.



Прокурор вручає меру Торецька повідомлення про підозру, фото: don.gp.gov.ua
Наразі прокуратура готує клопотання до суду про обрання чиновнику запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Як повідомляв ONLINE.UA, апеляційний суд Києва залишив під вартою екс-главу фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, затриманого за підозрою в сепаратизмі і причетності до створення так званої ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?