Новий небезпечний вірус впритул наблизився до України
Категорія
Події
Дата публікації

Новий небезпечний вірус впритул наблизився до України

Новий небезпечний вірус впритул наблизився до України

Перші випадки зараження вірусом Зіка зафіксовані в Польщі, яка межує з Україною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Обозреватель.
Польське інформаційне агентство PAP передає, що діагноз підтверджений у двох осіб, які повернулися в Польщу з Домінікани і Колумбії. Зараження підтверджує дослідження, проведене в лабораторії Варшавського університету.
"За нашими даними, це перші випадки зараження вірусом Зіка в Польщі", - повідомила представник Варшавського університету доктор Рената Велц-Фаленчак.
Про стан хворих інформації немає.
Нагадаємо, що лихоманка Зіка - гостра інфекційна хвороба мавп, яка передається людині через комарів і характеризується лихоманкою з доброякісним перебігом. Вірус найбільш небезпечний для вагітних жінок, тому що викликає у плода мікроцефалію з потенційними важкими ураженнями мозку.
Раніше повідомлялося, що медичний журнал The Lancet написав про перше наукове дослідження зв'язку вірусу Зіка з рідкісним аутоімунним захворюванням - синдромом Гієна-Барре.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?