Стало відомо про інтриги і розборки в оточенні Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про інтриги і розборки в оточенні Путіна

Стало відомо про інтриги і розборки в оточенні Путіна
Джерело:  online.ua

Російський історик і журналіст Михайло Соколов розповів, через який конфлікт був звільнений глава адміністрації президента Володимира Путіна Сергій Іванов.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
Соколов розповів, хто такий Сергій Іванов.
"Виходець з розвідки, працював в різних країнах, володіє англійською, шведською мовами. На загальнокультурному тлі він виглядає, з одного боку, краще за багатьох діячів: вихований. З іншого боку, він завжди грав роль людини яструбиної моралі, особливо коли був міністром оборони і конкурентом Дмитра Медведєва на пост зіц-голови президента РФ на початку 2008 року".
"Конкуренцію Медведєву програв, тому що, мабуть, видався Путіну не дуже надійним в цій ролі, тобто занадто самостійним. Підозрюю, що і зараз його звільнення пов'язане з тим, що він почав переходити ту грань, яку Путін не терпить від своїх підлеглих і чиновників. Маю на увазі публічне зіткнення угруповання Іванова і його друга Чемезова, начальника "Ростеха" (Сергій Чемезов - генеральний директор корпорації "Ростех", яка виробляє продукцію військового призначення. Разом із Сергієм Івановим вважаються "яструбами" в оточенні Путіна, - ONLINE. UA) та прем'єра Дмитра Медведєва. Можливо, цей конфлікт став останньою краплею, яка зробила Іванова відповідальним за екологію і транспорт в АП".
На питання, чи означає це, що російський прем'єр Дмитро Медведєв сильніше за Іванова, Соколов відповів:
"Не зовсім так. Дмитра Медведєва не можна чіпати до виборів. Прем'єр висунутий як лідер списку "Єдиної Росії". І сварка угруповань у владі заважала "Єдиній Росії", успішному для влади проведенню тесту думських виборів. Адже парламентські вибори (восени цього року, - ONLINE.UA) - це тільки етап перед президентськими виборами (повинні відбутися в 2018 році, - ONLINE.UA). Можливо, Медведєв може після виборів отримати якесь інше місце, пост глави Конституційного суду. Як я чув, зобов'язання Путіна, дані під час "рокіровки" 2011 року (в результаті на виборах в 2012 році Путін знову став президентом, а Медведєв - прем'єром РФ, - ONLINE.UA), перед ним працюють тільки до виборів. Правда, питання, до парламентських чи до президентських виборів?"
За словами журналіста, Іванов просував на посаду прем'єр-міністра Росії свого друга системного ліберала Олексія Кудріна.
"Одна з версій зняття Іванова: він загрався в гру проти Медведєва своїм блоком трьох партій: ЛДПР, СР, КПРФ. Найцікавіше, що, стимулюючи критику уряду зліва, Іванов просував в прем'єри свого приятеля, системного ліберала Олексія Кудріна, який був би, безумовно, кращим прем'єром, ніж нинішній. У інших груп, "веж Кремля", є свої кандидати в прем'єри, вони будуть посилатися на підсумки виборів, на думку народу, але вирішувати все буде Володимир Путін, який нині фактично сам очолює уряд", - зазначив він.
Більше читайте в інтерв'ю Михайла Соколова ONLINE.UA: Путін упустив можливість почати велику війну з походом на Київ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?