У Генштабі зробили рішучу заяву на адресу ОБСЄ
Категорія
Події
Дата публікації

У Генштабі зробили рішучу заяву на адресу ОБСЄ

Міноборони України
У Генштабі зробили рішучу заяву на адресу ОБСЄ

Генеральний штаб Збройних Сил України зацікавлений в деескалації конфлікту на Донбасі і готовий надати Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні дані по кожній одиниці озброєння чи військової техніки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони України.
«Ми зацікавлені в деескалації конфлікту і готові надати дані по кожній одиниці озброєння чи військової техніки, щодо яких у Спеціальної моніторингової місії питання: куди вона відведена, на якому полігоні застосовується, за скільки десятків кілометрів від лінії зіткнення знаходиться», - сказав начальник Генштабу Віктор Муженко під час зустрічі з першим заступником глави СММ ОБСЄ в Україні Олександром Хугом.
За його словами, крім верифікації відведення російських озброєнь від лінії зіткнення в Генштабі ЗСУ стурбовані появою замість цього нових зразків зброї і військової техніки з Росії.
«У договорі про звичайні збройні сили в Європі є всі серійні номери українських ОВТ. Можна просто звірити ці серійні номери і з'ясувати, звідки по ту сторону лінії зіткнення важке озброєння і техніка», - зазначив глава Генштабу.
У свою чергу Хуг заявив, що повністю підтримує бажання української сторони уникати загострення ситуації і втрат.
«Останнім часом ми наростили зусилля - збільшили кількість патрулів і інтенсивність їхньої роботи, це також повинно сприяти деескалації», - підкреслив він.
Нагадаємо, раніше Олександр Хуг заявляв, що єдиний спосіб досягти стійкого перемир'я на Донбасі - це розведення сил сторін конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?