Україна оскаржить поразку Беленюка від росіянина у фіналі Олімпіади
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна оскаржить поразку Беленюка від росіянина у фіналі Олімпіади

Україна оскаржить поразку Беленюка від росіянина у фіналі Олімпіади
Джерело:  online.ua

Україна офіційно подаватиме протест на результат поєдинку між Жаном Беленюком і росіянином Давитом Чакветадзе в фіналі греко-римської боротьби на XXXI Літніх Олімпійських іграх в Ріо.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
"Я одразу зателефонував Жану Беленюку і сказав, що він справжній чемпіон. Його "срібло" на вагу золота і я вважаю, що суддівство було необ'єктивним. Потім я розмовляв з Олегом Кравченком. Це президент Федерації греко-римської боротьби України. Я сказав, що наполягаю на тому, щоб вони подавали апеляцію. Він мене запевнив, що, справді, апеляція буде подана", - заявив Жданов в ефірі "5 каналу".


Читайте: Борець Беленюк зробив різку заяву на адресу українських ЗМІ
Нагадаємо, що у фінальному поєдинку вагової категорії до 85 кг Беленюк програв Чакветадзе з рахунком 2:9. Але всі свої результативні дії росіянин здійснював після того, як суддя в рингу, який проживає в Росії, грузин Темо Казарашвілі, ставив українця в партер. У перших двох спробах Чакветадзе не зміг прокинути Беленюка. Але Казарашвілі продовжив гнути свою лінію, поки Чакветадзе не зробив результативних дій.



Читайте

:

Борець Беленюк

відреагував на спроби заспокоїти його


Виникає питання! Як до суддівства поєдинку між українцем і етнічним грузином Чакветадзе, який виступав за Росію, допустили грузина, який мешкає в Росії? Саме на цьому і повинен будуватися протест.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?