Путін позбувається друзів, які пам'ятають, як він носив валізи - російський журналіст
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін позбувається друзів, які пам'ятають, як він носив валізи - російський журналіст

Путін позбувається друзів, які пам'ятають, як він носив валізи - російський журналіст
Джерело:  online.ua

Російський історик і журналіст Михайло Соколов вважає, що президент Росії Володимир Путін позбавляється від тих людей у ​​своєму оточенні на високих постах, хто пам'ятає його ще в той час, коли Путін був дрібним чиновником.
Про це Соколов розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Деякі колеги вважають, що Сергій Іванов (колишній глава адміністрації президента РФ - Ред.) знову отримає в новому складі уряду пост першого віце-прем'єра з ВПК, адже Дмитро Рогозін не справляється з цією роботою», - розповів Соколов.
«Такі витоки були. Хоча, в цілому, проглядаються спроби Путіна поступово прибрати з найвищих посад людей, які пам'ятають його не президентом РФ, а дрезденським КДБшником або чиновником пітерської мерії, який носив портфель Собчака (екс-мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака - Ред.)», - продовжив Соколов.



«Він від "друзів" у владі втомився, як колись від "ленінської гвардії" втомився Сталін.... Йосип Сталін терором позбувся неугодних в два етапи. Спочатку конкурентів на кшталт Каменева або Бухаріна. Далі занадто балакучих власних соратників, з якими він йшов до влади, типу Григорія Орджонікідзе і усього шару "ленінців". А потім в 1952 році хотів зайти на третій етап, звільнитися від ветеранів типу Молотова, Берії, але вчасно помер, на щастя для цих товаришів», - вважає російський журналіст.


«Володимир Путін діє м'яко: в останні роки поступово прибрав з важливих постів на синекури або "на пенсію" своїх пітерських друзів-чекістів Віктора Черкесова (керував Федеральною службою з контролю за обігом наркотиків, агентством з поставок озброєння, військової, спеціальної техніки та матеріальних засобів , - ONLINE.UA), Бориса Гризлова (екс-глава Держдуми і колишній міністр внутрішніх справ РФ, зараз - парламентер в мінській контактній групі щодо Донбасу, - ONLINE.UA), Віктора Іванова (колишній директор Федеральної служби РФ з контролю за обігом наркотиків , - ONLINE.UA), Володимира Якуніна (екс-керівник Російських залізниць, - ONLINE.UA)», - згадує Соколов.


«Він вигнав з країни знахабнілого банкіра Сергія Пугачова. Першому "батькові перемоги" Путіна в 1999 році Борису Березовському не пощастило, біг першим, загинув в Лондоні за дуже дивних обставин... А зі співробітником ФСБ, знайомим Путіна Олександром Литвиненком, вчинили вже по-сталінськи - отруїли полонієм (в Лондоні в 2006 році, - ONLINE.UA)», - розповів Соколов.


Більше

читайте в інтерв'ю Михайла Соколова ONLINE.UA: Путін прогавив можливість почати велику війну з походом на Київ

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?