Скандал зі знущанням з дівчинки в санаторії: став відомий результат
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал зі знущанням з дівчинки в санаторії: став відомий результат

Скандал зі знущанням з дівчинки в санаторії: став відомий результат
Джерело:  online.ua

Департамент охорони здоров'я Київської міської адміністрації 15 серпня закінчив перевірку фактів неналежного ставлення до дитини в дитячому спеціалізованому санаторії "Орлятко", за результатами якої співробітник, який перевищив обов'язки при наданні медичної допомоги дівчинці, звільнений.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Сегодня».
Як заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, спеціально створена комісія виявила ряд порушень і недоліків організації лікувально-педагогічного процесу в санаторії «Орлятко».
Серед висновків комісії зазначено, що мало місце перевищення функціональних обов'язків медичними працівниками в частині прийняття рішення про застосування фізичного обмеження до дитини і формальний підхід до організації педагогічного процесу в санаторії.
"До всіх винних в порушеннях і ситуації буде вжито заходів дисциплінарного впливу. Особу, яка прийняла рішення про фіксацію дитини до стільця рушником прямо в залі їдальні, уже звільнено", - підкреслив Поворозник.
Він також запевнив, що такі дії персоналу санаторію не відповідають вимогам нормативно-правових актів.
"Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я України "Про затвердження правил застосування фізичного обмеження та (або) ізоляції при наданні психіатричної допомоги особам, які страждають на психічні розлади, і форм первинної облікової документації "рішення про застосування фізичного обмеження приймає виключно лікар-психіатр. В цьому випадку ця норма була порушена, що особливо неприпустимо, коли мова йде про малолітню дитину", - підкреслив Поворозник.
Він підкреслив, що результати перевірки комісії будуть передані в правоохоронні органи для дачі правової оцінки.
Раніше киянин Андрій Наливайко оприлюднив шокуючі факти. У санаторії "Орлятко" його 9-річну дочку Катю, дівчинку зі складним характером і гіперактивністю, персонал намагався заспокоїти варварськими методами. Маленьку силою прив'язали до стільця за руки і ноги і обливали водою.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше суд в Києві виніс рішення щодо росіянина, який по-звірячому убив дитину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?