У Януковича зробили гучну заяву щодо Порошенка: опублікований документ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Януковича зробили гучну заяву щодо Порошенка: опублікований документ

У Януковича зробили гучну заяву щодо Порошенка: опублікований документ
Джерело:  online.ua

Екс-президент Віктор Янукович

, який втік з України в 2014 році під час Євромайдану, просить про очну ставку з президентом Петром Порошенком та іншими високопоставленими чиновниками в режимі відеоконференції.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "

Українську правду

".


Як заявив виданню адвокат Віталій Сердюк, "офіційне клопотання до ГПУ було подано у вівторок".


Зокрема, Янукович просить Генеральну прокуратуру провести одночасний допит (очну ставку) з ним і президентом Петром Порошенком, екс-прем'єром Арсенієм Яценюком, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, мером Києва Віталієм Кличком, секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим.


Крім того, Янукович просить про проведення очної ставки з іншими посадовими особами, прізвища яких адвокати не вказали. Відзначається, що мова йде про осіб, яких прокуратура викликала для надання свідчень у "справі Майдану".


"Для забезпечення публічності процесу Віктор Янукович наполягає на проведенні допиту в суді відповідно до ч. 1 ст. 225 КПК України", - зазначили адвокати.


"Тільки отримані в суді свідчення є вирішальними. Якщо ГПУ ініціювала проведення допиту перших посадових осіб держави, то, відповідно, вважаємо за доцільне провести і одночасний допит, який є і очною ставкою", - додав Сердюк.


На уточнююче запитання «Української правди», чи означає це, що Янукович готовий приїхати в Україну, Сердюк відповів: "Ні, він готовий дати очну ставку в режимі відеоконференції".


Сердюк також нагадав, що вже є рішення Святошинського суду про проведення очних ставок при розгляді справи беркутівців.






Як повідомляв ONLINE.UA, ГПУ викликала на допит в якості свідків у справі щодо подій на Євромайдані в січні-лютому 2014 року екс-прем'єра Арсенія Яценюка, президента України Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, спікера Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?