Порошенко провів важливу розмову з Туском: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко провів важливу розмову з Туском: з'явилися подробиці

Порошенко провів важливу розмову з Туском: з'явилися подробиці
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко поговорив з президентом Євроради Дональдом Туском про ситуацію в окупованому Криму і на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.
"Глава держави поінформував співрозмовника про цинічні провокації Російської Федерації в окупованому Криму та ескалації її агресивних дій на Донбасі", - наголошується в повідомленні.
У прес-службі українського президента додали, що Порошенко також обговорив з Туском прогрес у виконанні Мінських угод.
"Петро Порошенко наголосив на необхідності посилення міжнародної присутності на Донбасі, зокрема шляхом розширення поля діяльності місії ОБСЄ, в тому числі на території Криму, і розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі", - додали в АП.
За підсумками розмови президент Євросоюзу визнав, що версія подій в Криму, яка поширюється російською стороною, є неправдоподібною. "Розмова з президентом П.Порошенком. Ми схоже оцінюємо ситуацію в Криму і на Донбасі. Російська версія подій є неправдоподібною", - написав Туск у Twitter.
Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ оголосила про нібито підготовку Україною "теракту в Криму".
Президент України назвав звинувачення Кремля щодо Криму "безглуздими і цинічними". Він розпорядився привести у посилену бойову готовність підрозділи на кордоні з Кримом, а також уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.
Як повідомляв ONLINE.UA, 16 серпня Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?