Москаль вирішив довести, що бійців "Торнадо" судять заслужено: опублікований документ
Категорія
Події
Дата публікації

Москаль вирішив довести, що бійців "Торнадо" судять заслужено: опублікований документ

Москаль вирішив довести, що бійців "Торнадо" судять заслужено: опублікований документ

Екс-глава Луганської військово-цивільної адміністрації, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розкрив нові факти про противоправну діяльність бійців батальйону "Торнадо".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Москаля.
"Обласна адміністрація діяла строго в рамках міжнародної Женевської конвенції «Про захист цивільного населення під час війни». З жалем відзначаю, що мирних людей на лінії розмежування доводилося захищати не тільки від бойовиків так званої ЛНР, але і від деяких своїх «захисників», які прийшли на війну не захищати Україну, а наживатися. Коли ж цих людей почали притягати до кримінальної відповідальності, вони взялися влаштовувати різні піар-акції, щоб відвернути увагу від своїх злочинів і зобразити себе «героями, які потрапили під репресії влади»", - розповів Москаль.
"Класичний приклад - затримання батальйоном «Торнадо» в Попаснянському районі поїзда, який віз вугілля в Алчевський коксохім. Завод зареєстрований і платить величезні податки на контрольованій Україною території, а поїзд мав усі необхідні дозволи Антитерористичного центру на перетині лінії розмежування. «Торнадо» зупинив потяг на станції «Светланов» в кінці червня 2015 року, через кілька місяців після того, як цей підрозділ вивели зі Станиці Луганської в Лисичанськ через численні злочини", - продовжив він.
Також він оприлюднив лист, який відправив 3 березня 2015 року тодішньому Генеральному прокурору України Віктору Шокіну, і в якому просив навести лад із військовослужбовцями, які займаються протиправною діяльністю, і щодо яких надходять численні скарги від цивільного населення на лінії розмежування.
"Лист стосується не тільки «Торнадо», а й інших підрозділів, і це є найкращим доказом, що ніякої цілеспрямованої атаки саме на «Торнадо» не було і немає. Війна, на жаль, народжує не тільки героїв, а й негідників і мародерів" , - зазначив екс-глава Луганської військово-цивільної адміністрації.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Геннадій Москаль розповідав про поведінку бійців "Торнадо" в Луганській області.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?