У Луценка взялися за священика, який допомагав бойовикам ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

У Луценка взялися за священика, який допомагав бойовикам ДНР

У Луценка взялися за священика, який допомагав бойовикам ДНР
Джерело:  online.ua

Прокуратура міста Києва розпочала спеціальне попереднє розслідування відносно колишнього протоієрея донецького Свято-Іверського жіночого монастиря Української Православної Церкви Московського патріархату, який коригував артилерійський вогонь бойовиків так званої ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу столичної прокуратури.
У відомстві підкреслюють, що Печерський районний суд міста Києва задовольнив відповідне клопотання прокуратури.
Слідство з'ясувало, відзначають в прокуратурі, що в січні 2015 року священнослужитель, перебуваючи в Макіївці
Донецької області, отримав від невстановленої особи координати місця перебування підрозділів Збройних сил України біля села Миколаївка, і в подальшому передав їх бойовикам так званої ДНР.
У той же день артилерійський підрозділ військової частини ЗСУ, який базувався в районі Миколаївки, був тричі обстріляний бойовиками, повідомляють в прокуратурі.
За цим фактом слідчим відділом Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального Кодексу.
У відомстві також підкреслили, що зараз отримано рішення Печерського суду Києва про дозвіл на затримання священнослужителя для участі в розгляді клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Санкція ч. 1 ст. 258-3 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі обурилися словами одіозного російського священика Всеволода Чапліна, який виступив із закликами до війни, заявив про "протухлий гуманізм" і про те, що немає нічого поганого в знищенні частини внутрішніх ворогів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?