Обрізання для всіх жінок: російський муфтій прокоментував свої скандальні слова
Категорія
Світ
Дата публікації

Обрізання для всіх жінок: російський муфтій прокоментував свої скандальні слова

Обрізання для всіх жінок: російський муфтій прокоментував свої скандальні слова
Джерело:  Meduza

Голова Координаційного центру мусульман Північного Кавказу  Ісмаїл Бердиєв, який раніше викликав гнів у соцмережах словами про обрізання всіх жінок, заявив, що його слова неправильно трактували.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".


"У мене запитали: «Жіноче обрізання є чи ні?» Я сказав, що чув - десь в Дагестані такий звичай є. Або був. Зараз я не знаю, чи він існує. Ось це я і сказав, але по шаріату такого точно немає - по релігії є тільки у чоловіків обрізання", - сказав муфтій.


"Але я жартома сказав: «Було б дуже добре, якби таке обрізання робили всюди, повсюдно. Тоді і розпусти було б менше». Ось це вони взяли і почали говорити, що муфтій закликає до того, що робити обрізання. А я жартома сказав, що добре, якби так робили всюди. Але люди не так зрозуміли...", - додав він.


Ісмаїл Бердиєв сказав, що думав про існування взаємозв'язку між розпустою і обрізанням, але передумав. "...людям просто потрібно знання давати зі школи. Ми про це постійно говорили, щоб релігію вивчали в школах, щоб у них знання були, ось тоді і, напевно, розпусти буде менше. Я думав, що розпуста і обрізання можуть бути якось пов'язані. Після того, як всі стали друкувати мої слова, зрозумів, що навряд чи вони пов'язані між собою", - зазначив він.


Нагадаємо, раніше Бердиєв закликав обрізати всіх жінок. "Треба всіх жінок обрізати, щоб розпусти не було на Землі, щоб сексуальність зменшилася", - сказав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, муфтій Духовного управління мусульман України "Умма"  Саїд Ісмагілов розповідав про вплив Росії на окупованих територіях України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?