Міністра Меркель зловили на проросійській промові
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністра Меркель зловили на проросійській промові

Міністра Меркель зловили на проросійській промові

Міністр закордонних справ Німеччини, Федеральним канцлером якої є  Ангела Меркель, Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив перед студентами Уральського федерального університету, після чого в Німеччині його промову назвали "абсолютно російською".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецький таблоїд Bild.


"Російські сигнали не завжди легко "прочитати", - сказав Штайнмаейр студентам. - Візьмемо хоча б Крим. Спочатку говорилося про сили самооборони, потім з'явилися так звані "зелені чоловічки", а потім мова зайшла про "спецслужби". Що ми повинні розуміти дослівно, а що ні? Коли ми повинні почати турбуватися?"


У виданні зазначили, що навряд чи можливо настільки неправдоподібно з історичної точки зору переказати процес анексії Криму, що суперечив усім нормам міжнародного права. "Практично відразу ні у кого не виникло сумніву, що мова йшла про збройний, масштабний напад на суверенну державу, - йдеться в статті. - Те, що німецький міністр питає російську публіку, чи потрібно турбуватися, коли російські танки котяться по території незалежної країни, звучить як насмішка над єдиною позицією вільної Європи, що полягає в тому, що кордони нашого континенту більше ніколи не повинні змінюватися із застосуванням сили".


Коментуючи висловлювання Штайнмайера про те, що він вважає "небезпечним вороже ставлення Заходу до Росії", німецький таблоїд зазначає, що в даний час Росія, поза всяким сумнівом, веде в Європі "гібридну війну". "Російські спецслужби атакують комп'ютерні системи бундестагу, поширюють завідомо неправдиву інформацію і дестабілізують обстановку в столиці Німеччини, як у "випадку з дівчинкою Лізою". У подібній ситуації є тільки одна можливість не помічати ворожого ставлення Росії по відношенню до Заходу - міцно заплющити очі", - вказує газета.


"Озираючись назад, багато росіян сприймають розпад СРСР не як звільнення, а як травму", - також заявив в ході виступу німецький міністр.


"Багато" означає, перш за все, "президент Путін". "Катастрофа" - це пряма цитата з промов Путіна, з його пропагандистських історій, які він розповідає, щоб виправдати свою агресивну, антизахідну реваншистську політику", - прокоментували його слова в Bild.


В цілому німецький таблоїд оцінює промову міністра закордонних справ Німеччини як "неймовірне пересмикування історії, яке йде на користь лише Кремлю і дружбі між СДПН і лівими, що з великою симпатією відносяться до Росії і вбачають зло, перш за все, в НАТО".


Відзначимо, що в промові перед студентами Уральського федерального університету, яку Франк-Вальтер Штайнмаєр сказав у понеділок, 15 серпня, він дав оцінку стану та перспективам германо-російських відносин.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Франк-Вальтер Штайнмаєр не виключає можливості ослаблення санкцій проти Росії, не дивлячись на те, що бойові дії на Донбасі не припиняються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?