Молдова зробила гучну заяву щодо російських військ
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова зробила гучну заяву щодо російських військ

Молдова зробила гучну заяву щодо російських військ
Джерело:  online.ua

У Молдові зробили заяву про те, що спільні навчання російських військових з озброєними формуваннями Придністров'я "підривають мир", і закликали Росію вивести війська.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт бюро з реінтеграції при уряді Молдови.


Відзначимо, 17 серпня, закінчилася друга програма навчань "силових структур" Придністров'я і військовослужбовців Оперативної групи російських військ - об'єднання збройних сил РФ, з 1995 року дислокованого на території самопроголошеної "Придністровської молдавської республіки".


Дані маневри, на думку влади Молдови, "підривають існуючі механізми підтримання миру" і шкодять врегулюванню ситуації в Придністров'ї.


Також Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови заявило офіційному представнику посольства Росії про необхідність виведення російських військ з Придністров'я. "Міністерство підкреслило необхідність виведення російських військових формувань і озброєння з території Молдови, а також перетворення нинішньої миротворчої операції в багатонаціональну цивільну місію під міжнародним мандатом", - йдеться в повідомленні.


Відзначимо, цього літа в Берліні після дворічної перерви стартував черговий раунд переговорів з придністровського врегулювання.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в невизнаному Придністров'ї ввели кримінальне покарання за "заперечення або спотворення позитивної ролі Росії" в підтриманні миру на Дністрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?