У Росії пояснили, чому вона не змогла захопити Одесу і Херсон
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили, чому вона не змогла захопити Одесу і Херсон

У Росії пояснили, чому вона не змогла захопити Одесу і Херсон
Джерело:  Ехо Москви

Російський публіцист Олександр Невзоров вважає, що російські військовослужбовці не змогли захопити Одесу і Херсон через гранично низьку мотивацію військових.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ехо Москви".
"Я просто багаторазово бачив цю армію в справі. Так, вона сповнена в тому числі і дуже хоробрими і дуже симпатичними людьми, але армія, яка програла війну малесенькій Чечні, армія, яка небоєздатна в принципі, вона повинна десь знайти можливість продемонструвати свою повну імпотентність. І ця віра в армію повинна зруйнуватися. Відбудеться це, ймовірно ... до речі кажучи, в тому ж самому Донбасі, як ви розумієте, апетити спочатку були набагато більші, ніж те, що нам було пред'явлено. Цілком була в планах, скажімо так, і Одеса, і Херсон. Але як тільки ця вся історія стала грузнути - зверніть увагу, навіть той же Іловайський котел, де начебто українці були безпорадні і йшли на заклання - і то вони примудрялися огризатися, відбиватися, підбивати техніку, брати полонених. При тому, що ні для кого не секрет, що, загалом, без так званої військової могутності Росії навіть це маленька подія в вигляді Іловайського котла ніколи б не відбулася", - розповів публіцист.
"Я оцінюю, скажімо так, за гранично низькою мотивацією. Слухайте, ну, не я ж один спостерігав за тим, що відбувається в країні, не я ж один бачив, як приблизно 14 тисяч хлоп'ячих життів були спущені в каналізацію в Чечні, так? І справа не в тому, хто програв війну. Можна програти війну, якщо суперник, противник дуже сильний і відчайдушно хоробрий. Так, Росія цю війну програла. Питання в тому, що, як з'ясувалося, ця війна була нікому не потрібна і влаштована взагалі ні навіщось, що називається. Що не було ніяких причин воювати, що ці всі питання можна було вирішити зовсім іншим шляхом, не заливаючи все своєю і чужою кров'ю", - продовжив він.
"Ви думаєте, я один спостерігав за цим? Ні. І говорити про те, що у армії, яка знову не розуміє, для чого і за що вона воює, кого вона зобов'язана вбивати і нагинати, є хоч якась мотивація - це тільки перший етап. Все інше, я підозрюю, настільки ж трагічно. Тому що зарплати для військовослужбовців, як би високі вони зараз не були, теж мотивацією не є. Все інше не думаю, що могло сильно змінитися з часів чеченської війни", - підкреслив Невзоров.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Невзоров висміяв історію про "українських диверсантів" у Криму і пояснив, чому це неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?