Бойовики ДНР винесли рішення щодо полоненого українського активіста
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР винесли рішення щодо полоненого українського активіста

Бойовики ДНР винесли рішення щодо полоненого українського активіста
Джерело:  Hromadske

Бойовики ДНР

засудили до двох років позбавлення волі українського активіста і співробітника київської організації Центр UA Володимира Фомічова, захопленого в полон 4 січня 2016 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Громадське ТБ

.


23-річний Фомічов був узятий в полон бойовиками ДНР в Макіївці 4 січня 2016 року і просидів у в'язницях так званого "МГБ" більше 7 місяців. 16 серпня так званий "суд ДНР" оголосив вирок - два роки позбавлення волі за те, що він нібито провіз з Києва до Макіївки дві гранати.


Активісту також приписали співпрацю з ВО "Свобода", з якою він, як стверджують його колеги, ніколи не був пов'язаний. Пізніше останній пункт звинувачення прибрали через відсутність доказів.


Про те, що сталося з Фомічовим, в медіа публічно не говорили, тому що його рідні просили не здіймати галас. Так часто буває з людьми, які вперше стикаються з подібною ситуацією: сподіваються, що вдасться вирішити проблему тихо, але у випадку з Фомічовим не вийшло.


На початку травня батькам полоненого віддали речі, які співробітники "МГБ ДНР" вилучили під час затримання. Серед них - светр Фомічова: спина була повністю залита кров'ю. Батько припускає, що сина змусили визнати факт перевезення гранати фізичним тиском. Близько описують Фомічова як "доброго, спокійного, сором'язливого хлопця", не здатного на будь-які радикальні дії.


У 2014 році він закінчив факультет філософії Донецького педагогічного інституту, потім вступив на філософський факультет Київського педагогічного університету ім. Драгоманова і влаштувався працювати в Центр.UA на проект "Сильні громади Донеччини", де досліджував соціально-політичні процеси на сході України.


Як зазначає Громадське ТБ, батьки Фомічова планують подавати касаційну скаргу на дії так званого "суду ДНР", але шанси скасувати рішення судді незначні. Як правило, українських військових, взятих в полон бойовиками, вносять в списки на обмін, проте Фомічов не є військовим. Невідомо також, чи занесено його в обмінний список.


Раніше повідомлялося, що

в окупованому Донецьку і ряді інших населених пунктів Донецької області бойовики ДНР розповідають місцевим жителям про те, що українські війська готують потужний наступ з артилерійськими і авіаційними ударами

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?