Путін схиляє Обаму до сумної для України угоди - західні ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін схиляє Обаму до сумної для України угоди - західні ЗМІ

Путін схиляє Обаму до сумної для України угоди - західні ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін сподівається укласти з президентом США Бараком Обамою угоду, пропонуючи американському лідерові відмовитися від підтримки України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дзеркало тижня.
Журналіст британського видання The Times Роже Бойз пише в своїй статті, що Путін сподівається укласти угоду з Обамою в останні кілька місяців, до виборів президента США, які відбудуться восени. Суть угоди в тому, що США повинні відступити від України, тоді Росія припинить "загравати" з Туреччиною.
За словами автора, в Кремлі впевнені, що Вашингтон швидше зацікавлений в утриманні Туреччини в НАТО, ніж в продовженні конфлікту через анексію Криму. У свою чергу, європейці явно більше бажають збереження міграційної угоди з Анкарою, ніж вступу України до Євросоюзу. Росія при цьому не виключає перемогу на президентських виборах в США кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон, і дуже зацікавлена ​​в такій угоді.
"Можливо, Обама не буде достатньо зацікавлений в такому компромісі, його час минає швидко. І Путін про це добре знає. Хіба не Рональд Рейган ефективно використав його невдалий період, проводячи діалог з Михайлом Горбачовим, що заклало основу для закінчення холодної війни?", - зазначає автор.
Нагадаємо, раніше російський політолог Станіслав Бєлковський розповів про те, як президент Росії Володимир Путін з весни 2014 року намагається "примусити до любові" країни Євросоюзу і США на чолі з президентом Бараком Обамою.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?