Екс-міністр прокоментував звинувачення з боку Луценка
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-міністр прокоментував звинувачення з боку Луценка

Екс-міністр прокоментував звинувачення з боку Луценка
Джерело:  online.ua

Генеральна прокуратура України 18 серпня вручила екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу підозру в нецільовому використанні виділених з бюджету коштів.
Про це заявив сам Лавринович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
За словами екс-чиновника, це та ж підозра, яку йому вручали рік тому, проте в неї внесли правки.
"Сьогодні вранці мені замінили попередню підозру, яка була вручена понад рік тому, на нову, де були виправлені помилки. Ну, або повну нісенітницю, яка там була написана, вже на більш цивільну підозру, новий текст, і сказали, що з понеділка я можу знайомитися з матеріалами справи", - заявив Лавринович.
Він пояснив, що мова йде про залучення американської юридичної компанії до справи щодо захисту інтересів України в Європейському суді з прав людини, на що з бюджету було витрачено 8,5 млн гривень. ГПУ звинувачує екс-міністра в розтраті цих грошей.
Сам він називає звинувачення безпідставними.
Нагадаємо, що Мін'юст за часів Лавриновича двічі залучав американську компанію Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP для допомоги в судовому переслідуванні Юлії Тимошенко- в 2012 і 2013 році. За офіційними даними Мін'юсту, в 2012 році Україна заплатила цій компанії лише 95 тисяч гривень, хоча насправді - значно більше.
У 2013 році за участь у справі Тимошенко американці отримали 10,2 млн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?