У Києві знову зібралися валити відомий радянський пам'ятник
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві знову зібралися валити відомий радянський пам'ятник

У Києві знову зібралися валити відомий радянський пам'ятник
Джерело:  online.ua

У День Незалежності України, 24 серпня, добровольчий рух ОУН планує демонтувати в Києві пам'ятник більшовикові Миколі Щорсу, який відповідно до закону про декомунізацію є в переліку на демонтаж.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook члена ОУН Миколи Кохановського.
Відзначається, що початок акції заплановано на 15:00, і Кохановський закликав "всіх патріотів" приєднатися до демонтажу.


Нагадаємо, 30 червня ОУН спільно з "Правим сектором" вже робили спробу демонтувати пам'ятник Щорсу, але він був оточений Нацгвардією і поліцією.
"Тоді ми дали міській владі час до Дня Незалежності прибрати цього ідола з Києва", - підкреслив Кохановський.
Як повідомляв ONLINE.UA, перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс заявив, що пам'ятник Щорсу демонтують, але не зараз.
"Пам'ятник Миколі Щорсу безумовно буде демонтований і перенесений в майбутній музей декомунізації, після його створення Київрадою. Проте поки цей пам'ятник захищений законом. Згідно з чинною постановою Кабміну №928 від 3 вересня 2009 року, монумент внесений до Реєстру об'єктів культурної спадщини національного значення. Як тільки Міністерство культури змінить статус пам'ятника - ми його демонтуємо", - зазначив Геннадій Пліс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?