ЗМІ дізналися про небачені витрати "діамантового прокурора" в Англії: з'явилися документи
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися про небачені витрати "діамантового прокурора" в Англії: з'явилися документи

ЗМІ дізналися про небачені витрати "діамантового прокурора" в Англії: з'явилися документи
Джерело:  NV

"Діамантовий" прокурор Олександр Корнієць

оплатив для своєї дочки Анастасії дороге навчання в Великобританії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

"Новое время"

, яке опублікувало відповідний документ.


Згідно з документом, "діамантовий" прокурор витратив понад 75 тис. фунтів на навчання дочки в школі Heathfield St Mary в столиці Англії і ще майже 39 тис. фунтів - на оплату відвідування бакалаврської програми з математики та фінансів в лондонському університеті Queen Mary.


При цьому річний дохід Корнійця був на порядок нижче: в 2014-му він отримав близько 200 тис. грн зарплати, ще майже 67 тис. грн заробила його дружина, яка до сих пір працює в прокуратурі Київської області.


Анастасія Корнієць в Англії не обмежувалася тільки навчальною програмою. Уроки тенісу обійшлися його сім'ї в 800 фунтів. Відвідування драмгуртка - 200 фунтів. Потанцювати на балу - 165 фунтів, але до балу треба було готуватися і оплатити уроки танців - це ще майже 400 фунтів.


"Діамантовий" прокурор неохоче відповідає на питання про свою дочку і проведені нею роки в Англії.


"Мені стільки людей дзвонять, особливо небезпечних", - сказав він.


При цьому прокурор зазначив, що Настя повернулася до Києва, де знайшла собі роботу на одному з державних оборонних підприємств. Однак придбані в Англії пізнання у фінансах не допомогли втриматися на посаді - її звільнили за статтею про скорочення штату.


Зараз Анастасію викликають на допити в прокуратуру, оскільки гроші на її навчання надходили з офшорного рахунку.


Справа ж самого Корнійця з січня перебуває в Голосіївському суді Києва. Корнієць визнає, що слухається вона повільно.


Расследование Британского уголовного агентства дела об обучении Анастасии Корниец from Igor Surzhyk

Нагадаємо, що Шапакіна і Корнійця затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3 150 тисяч гривень. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено $400 тисяч, а у Корнійця - значна кількість ювелірних виробів, автомат Калашникова і 65 діамантів (від цього і назва "діамантові прокурори").
У ніч з 7 на 8 серпня в Київській області невідомі підпалили будинок адвоката Сергія Козаченка, який виступав захисником "діамантового" прокурора Володимира Шапакіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?