Порошенко зробив заяву щодо воєнного стану
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив заяву щодо воєнного стану

Порошенко зробив заяву щодо воєнного стану

Президент Петро Порошенко

заявив, що військовий стан і чергова хвиля мобілізації можуть бути оголошені в разі серйозної ескалації в зоні бойових дій на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


"На жаль, загострення ситуації на сході і в Криму не виключає можливості ... в разі продовження ескалації, змушені будемо ввести воєнний стан і оголосити мобілізацію", - сказав президент під час брифінгу на Львівщині.


Він додав, що з початку року на контрактну службу в армію вступили 45 тисяч військових, що дозволило не оголошувати нову мобілізацію.


"Багато до нас говорили про контрактну армію - нічого не робилося. На сьогоднішній день ці контрактники дозволили мені як верховному головнокомандувачу утриматися від оголошення нових черг мобілізації", - зазначив Порошенко.


Глава держави розповів, що українські збройні сили готові дати відсіч можливим провокаціям з боку Росії.


"Зараз ворог, не припиняючи своїх спроб зірвати мінський процес, роблячи абсолютно безвідповідальні заяви про вихід з "нормандського формату" переговорного, зараз різко збільшив інтенсивність обстрілів позицій наших військ на сході держави", - сказав він.


"Імовірність ескалації конфлікту залишається дуже значною. Та й повномасштабного російського вторгнення по всіх азимутах ми абсолютно не виключаємо", - додав український лідер.


"Ми готові, наші збройні сили, дати відсіч ворогу - і на сході нашої України, де ворог окупує Донбас, і уздовж адміністративного кордону з Кримом, коли б ці провокації не мали місце - зараз, кожен день або під час Дня незалежності", - підкреслив президент.


На думку Порошенка, "ці провокації ворог збирається використовувати для виправдання власних кроків щодо зриву мінського процесу". Він додав, що отримав підтримку від керівництва США, Євросоюзу, Німеччини та Франції.


"Але інтенсивні консультації, які зараз були мною проведені - з керівництвом Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу, Німеччини, Франції - я отримав тверде запевнення в підтримці України та її визвольної боротьби за власну незалежність, суверенітет і територіальну цілісність", - заявив він.


Нагадаємо, раніше радник президента Петра Порошенка

Юрій Бірюков заявляв, що можливість впровадження воєнного стану в Україні у зв'язку із загостренням на Донбасі існує, але поки для цього немає достатніх причин

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?