Екс-радник Путіна розповів, як Росія готує атаку на сусідку України
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-радник Путіна розповів, як Росія готує атаку на сусідку України

Екс-радник Путіна розповів, як Росія готує атаку на сусідку України
Джерело:  online.ua

Колишній радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов у своєму блозі припустив, що російські війська готуються до удару не стільки по Україні, скільки по сусідній Білорусі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Ілларіонова в «Живому Журналі».
Ілларіонов опублікував карту планованої дислокації російських військ в 2016 році, згідно з якою ряд частин РФ будуть посилені на кордонах з Україною і Білоруссю.



«У той час як західні ЗМІ і аналітики мучаться долею «Сувалкського коридору» в Литві, Росія в останні півтора року послідовно монтує значне військове угрупування на всій протяжності кордону з Україною», - пише Ілларіонов.


«На півночі цієї межі в 2015 році відтворена 1-а гвардійська танкова армія, до складу якої, крім «елітних» підмосковних 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької і 4-ї гвардійської Кантемировської танкової дивізій, включена також 6-а танкова бригада в Нижньому Новгороді, а найголовніше - нова 144-я мотострілецька дивізія, формування якої розпочато в 2016 р в районі Смоленська і Єльні...», - продовжує екс-радник Путіна.


«Південніше - з Нижнього Новгорода до Воронежа було пересунуто управління створюваної практично заново 20-ї загальновійськової армії. Її ядром тепер стає відроджувана (після розформування в 2009 р) 10-а гвардійська танкова дивізія зі штабом в Богучарі...», - пише Ілларіонов.


«Нарешті, в Ростовській області, з 1989 р. практично позбавленій загальновійськових частин, розпочато створення 150-ї мотострілецької дивізії в Новочеркаську...», - зауважує екс-радник Путіна.


«Сенс всіх цих заходів очевидний - на кордоні з Україною (де ще три роки тому зовсім не було військ) російською стороною створюються три серйозні угруповання, здатні в разі потреби на півночі завдати стрімкого удару в напрямку Києва (до якого від російського кордону через Чернігів 270 км), а південніше - створити дві потужні «клішні» для охоплення і стратегічного оточення основного угрупування української армії на Лівобережжі України, і без того скутої на лінії фронту з самопроголошеними республіками в Донбасі», - продовжує Ілларіонов.


«Те, що ми маємо справу з яскравим прикладом «активних заходів», - це зрозуміло. Те, що «Сувалкський коридор» знаходиться не в Литві, а в Польщі (хоча і недалеко від Литви), - теж. Але особливо чудова локшина вийшла про «смоленсько-єльнинський плацдарм» для «стрімкого удару по Україні»!», - вважає екс-радник президента РФ.


«З району Смоленська і Єльні (району дислокації 144-ї дивізії) до кордонів України добиратися не дуже просто і не дуже швидко (відстань - не менше 500 км). Не менше дистанція від Смоленська до кордонів країн Балтії. А ось до кордону Білорусі - всього лише рукою подати, по прекрасному Мінському шосе якісь 100 км. Цікаво, так?», - пише Ілларіонов.


«На центральній ділянці т.зв. «Українського фронту» - одна, причому поки що «відроджувана», танкова дивізія - в Богучарі. У перспективі - 20-а загальновійськова армія, «створювана практично заново». На його південній ділянці - одна (поки ще «створюється») 150-я мотострілецька дивізія - в Новочеркаську», - продовжує Ілларіонов.


«А ось на північній ділянці т.зв. «Українського фронту» (тобто насправді на «білоруському фронті»), щільно сидить на Мінському шосе, - вже готова танкова армія (1-а гвардійська), що включає в себе вже відмобілізовані дві елітні дивізії - Кантемировську танкову і Таманську мотострілкову, а також Нижегородську танкову бригаду плюс таку, що формується 144-ю Смоленську мотострілкову дивізію», - аналізує екс-радник Путіна.


«Питання на засипку - куди заплановано завдання головного «стрімкого удару?», - робить висновок Ілларіонов.


Відзначимо, що Сувалкський коридор - або Сувалкський пролом - умовна назва території на північному сході Польщі, між Калінінградом і Білоруссю. У сценаріях гіпотетичного конфлікту між Росією і країнами НАТО йому відводиться ключова роль, нібито через Сувалкський пролом Росія може відрізати Прибалтику від допомоги Альянсу.


Як повідомляв ONLINE.UA,

російський історик і журналіст Михайло Соколов пояснив, які проблеми має президент Росії Володимир Путін у зв'язку з війнами, які він веде в Україні і в Сирії

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?