В Україні запущене перше в країні Бюро правової допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запущене перше в країні Бюро правової допомоги

В Україні запущене перше в країні Бюро правової допомоги
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 18 серпня, міністр юстиції України Павло Петренко в ході робочого візиту до Рівненської області дав старт роботі Млинівського Бюро правової допомоги - першого з 430 бюро, які з осені відкриють двері по всій Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
«Бюро правової допомоги - абсолютно нова структура з новою концепцією. Тут людина отримує консультацію, захист адвоката і роз'яснення щодо того, які вона має права в цій країні. Бюро правової допомоги - це нове обличчя Міністерства юстиції. Я розраховую, що жителі цього містечка, так само, як і наші громадяни у всіх куточках країни, приходитимуть сюди і справді отримуватимуть консультації та допомогу», - зауважив глава Мін'юсту.
Він також провів робочу нараду з новопризначеними керівниками бюро правової допомоги, які з вересня почнуть працювати в 13 населених пунктах регіону.
«У мене сьогодні дуже позитивні враження після спілкування з новопризначеними керівниками бюро правової допомоги. Це зовсім інша якість людей, які працюватимуть в цій системі. Це молоді люди, які пройшли через конкурс, мають досвід правової роботи, які не працювали в державних органах. Вони не мають вірусу багаторічної державної служби та йдуть на роботу для того, щоб реально допомагати людям», - сказав Петренко.
Він також поінформував, що по всій Україні планується відкрити 430 бюро правової допомоги, які прийдуть на зміну застарілим райуправлінням юстиції. Громадяни тут зможуть отримати юридичну консультацію і адвокатський захист. Крім того, співробітники бюро допомагатимуть українцям користуватися всіма електронними сервісами Мін'юсту.
«Майже 390 з таких бюро вже укомплектовані, і ми плануємо повноцінно цю систему запустити з вересня місяця. Тому з осені по всій Україні, навіть у найвіддаленіших районних центрах, запрацюють наші бюро правової допомоги, які допомагатимуть українцям", - запевнив Петренко.
Він також відвідав Рівненський обласний перинатальний центр, де вручив свідоцтва про народження батькам 6 дітей: 4 дівчаток і 2 хлопчиків.




«Загалом на Рівненщині сервіс з отримання свідоцтв у медичних установах працює в 17 з 18 пологових будинків. З початку року документи, не виходячи з медичного закладу, отримали батьки майже 1300 дітей. А це означає, що кожна третя дитина залишає пологовий будинок з першим своїм документом. Загалом по Україні ця послуга надається вже в 463 медичних установах. А менш ніж через рік з моменту запуску сервісу свідоцтва в пологових будинках отримали батьки майже 50 тисяч нових українців", - резюмував Павло Петренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?