Росія дала НАТО нахабну відповідь щодо військ в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія дала НАТО нахабну відповідь щодо військ в Криму

Росія дала НАТО нахабну відповідь щодо військ в Криму
Джерело:  online.ua

Постійний представник Росії при НАТО Олександр Грушко заявив, що нарощування російського військового угрупування  в окупованому Криму  "не спрямоване проти НАТО або кого-небудь ще".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Грушко РІА Новини.


"Скажу прямо, якщо говорити про сприйняття того, що ми робимо в Криму, тут присутній такий надуманий елемент залякування громадської думки. Насправді, в НАТО прекрасно розуміють, що в Криму завжди історично був дуже серйозний російський військовий компонент, в усі часи", - заявив Грушко.


За його словами, в Криму перебував не тільки морський контингент, але і наземний, повітряний, а також серйозні протикорабельні угруповання і потенціал ППО.


"Тому те, що ми робимо сьогодні, це з точки зору співвідношення сил аж ніяк не новина для країн НАТО", - сказав представник Росії при НАТО.


Він також заявив, що Росії в галузі оборонного планування доводиться враховувати "зміни, які відбуваються на її південних кордонах".


"Ми бачимо, що зміцнення східного флангу (НАТО - Ред.), про який говорилося на самітах в Уельсі і в Варшаві, набуває цілком конкретних обрисів, ми бачимо, що почастішали заходи суден нерегіональних держав в Чорне море, ми чуємо заклики до того, щоб створити якесь угруповання НАТОвське в Чорноморському басейні. Все це не повинно залишатися поза нашою увагою", - заявив Грушко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в серпні анексований Крим отримав на озброєння від Росії зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?