Посол США зробив гучну заяву про військову допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол США зробив гучну заяву про військову допомогу Україні

Посол США зробив гучну заяву про військову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Україна в найближчі дні отримає партію військової допомоги з США, при цьому на протитанкові ракетні комплекси "Джавеллін" українці поки можуть не розраховувати.


Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт в ефірі  Радіо Свобода.


«США надали Україні допомогу з безпеки на 600 мільйонів доларів. І я дуже пишаюся тим, що досягнуто - і наші військові навчання в Яворові, і сучасна зброя, ще понад тисячу приладів нічного бачення. Нові поставки будуть в найближчі дні», - заявив Пайетт.


Відповідаючи на питання, чи отримає Україна колись комплекси «Джавеллін», посол відповів, що Україна здатна сама забезпечити себе необхідною зброєю.


«Україна має потужну оборонну промисловість і здатна виробляти власну амуніцію. Я сподіваюся, що завдяки співпраці між нашими промисловими галузями в найближчі місяці і роки потужності оборонної промисловості України будуть зміцнюватися», - додав посол США в Україні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  представники правлячої в Німеччині партії Християнсько-демократичний союз висловилися на користь ідеї надати Україні більше коштів розвідки і зброю оборонного характеру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?