Стало відомо, як агенти Кремля діють в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, як агенти Кремля діють в Європі

Стало відомо, як агенти Кремля діють в Європі
Джерело:  online.ua

Берлінський історик архітектури і публіцист Дмитро Хмельницький вважає, що агенти впливу президента Росії Володимира Путіна є більш небезпечними для Німеччини, ніж навіть прихильники ІДІЛ.
Про це Хмельницький розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«У Німеччині близько 2 тисяч осіб, які належали до секти ваххабітів. За ними поліція наглядає, тому що ця секта небезпечна. З них кілька сотень були ідентифіковані як потенційно небезпечні. Думаю, що агентів Путіна і ФСБ на порядок більше, і вони небезпечніші. Хоча завдання путінських агентів і ІДІЛівців схожі - дестабілізація Європи», - заявив Хмельницький.
«Але путінські в цьому плані небезпечніші, тому що вони мають більше можливостей, засобів, діють закамуфльовано», - продовжив Хмельницький.
Відповідаючи на питання, що зараз є найбільшим викликом для Німеччини і ЄС, історик сказав: «Путінська агентура впливу. Проти них важко боротися, вони кримінально не є карним злочином».
«Реальних шпигунів мало, а людей, які відкрито пропагують путінський режим - багато. Боротися можна тільки таким же чином: називати їх по іменах, тикати пальцем і показувати зв'язку з путінським режимом. Це стосується експертного середовища, де багато людей під виглядом незалежних експертів і журналістів відпрацьовують гроші Кремля», - продовжив Хмельницький.
«Таких агентів впливу багато, і не всім вони очевидні. Іншої загрози, крім політики Росії, я не бачу», - резюмував історик.
Більше читайте в інтерв'ю Хмельницкого на ONLINE.UA: Большая война с Украиной похоронит Путина - публицист из Германии об агентах Кремля и развале России




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?