Вбивство Шеремета: відомий оперативник вказав на важливу деталь
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство Шеремета: відомий оперативник вказав на важливу деталь

Вбивство Шеремета: відомий оперативник вказав на важливу деталь
Джерело:  online.ua

Колишній керівник Управління кримінальної розвідки Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України Валерій Кур вказав на важливу деталь у справі убивства журналіста Павла Шеремета.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Кура виданню « Гордон ».
Відзначимо, раніше в мережі з'явилося відео з камер спостереження, на якому імовірно видно, як чоловік і жінка закладають вибухівку в автомобіль, в якому загинув Павло Шеремет.
На думку Кура, ті, хто закладав вибухівку в машину Шеремета, поводилися дивно.
"Звернуло на себе увагу і те нахабство, з яким кріпився вибуховий пристрій. Ті, хто закладав вибухівку в машину Шеремета, "позували" перед камерами спостереження. Вони це робили дивним чином і досить довго», - заявив Кур.
«Та й до місця закладки дісталися не транспортними засобами, а пішки. Така впевнена поведінка злочинців просто дивує і приголомшує. Адже вони прекрасно знали, що особа, яка пересувається в нічний час, завжди викликає підозри. До того ж їх могли супроводжувати, щоб виключити випадковий контакт з поліцією або простими перехожими", - додав Кур.
При цьому, на його думку, пріоритетом для правоохоронців є розкриття нових злочинів.
"Шанси знайти вбивць Шеремета, звичайно, залишаються. Але у нас є система оцінок. Злочини, скоєні "сьогодні", завжди резонансніші за злочини "минулих років". І це скрізь так, не тільки в Україні», - розповів Кур.
«На жаль, є такий прийом під назвою "строки давності". Там цілий алгоритм дій вже виробився. Створюють групи з розкриття злочинів "минулих років". І туди набираються люди, які не здатні розкривати справи. Вони просто сидять і скрупульозно вивчають матеріали. А термін дії розшукової дії вкрай малий", - додав Кур.
За його словами, ймовірність розкриття вбивства Шеремета з часом стає все меншою.
"На сьогоднішній день ніхто не запропонував створити групу з числа ветеранів-професіоналів, які зайнялися б такою категорією справ з досвіду минулих часів. Сил не вистачає на розкриття нових злочинів, а на старі - так і поготів», - вважає Кур.
«Це означає, що ймовірність розкриття вбивства Шеремета стає все менше і менше. Та й елементарно навіть тому, що все забувається. Наприклад, свідок через рік не згадає те, що пам'ятав сьогодні", - розповів кримінолог.
Як повідомляв ONLINE.UA, слідчі назвали чотири основні версії, які вони відпрацьовують в процесі розслідування вбивства Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?