Сильно помилився: названий великий прорахунок Путіна під час захоплення Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Сильно помилився: названий великий прорахунок Путіна під час захоплення Криму

Сильно помилився: названий великий прорахунок Путіна під час захоплення Криму
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін

зробив велику для нього помилку, не прорахувавши геополітичних наслідків анексії Криму.


Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив берлінський історик архітектури і публіцист Дмитро Хмельницький.


Відповідаючи на питання, наскільки реально Путіну знайти у Франції або Німеччині нового Гітлера, щоб підписати новий пакт Молотова-Ріббентропа (договір про ненапад між Німеччиною і Радянським Союзом від 1939 року, згідно з секретним додатком до якого здійснювався розділ Східної Європи між країнами - Ред.) і розділити Східну Європу на зони впливу, Хмельницький сказав: «Нуль. Такого шансу не було у СРСР у другій половині ХХ століття, коли в зоні впливу Москви була вся Східна Європа».


«Зараз Путін - одинак, який обкладений якщо не ворогами, то й не союзниками. Сталін був злочинцем, але мудрим. Він ніколи не робив стратегічних помилок. Війну він влаштував так, щоб в будь-якому випадку у нього виявилися союзники», - продовжив Хмельницький.


«Якби він встиг першим вдарити по Німеччині, то Англія і США на перших етапах підтримали б Москву. Оскільки Німеччина напала першою, то США і Великобританія стали автоматично союзниками Сталіна. У Путіна немає таких союзників. Думаю, він сильно помилився, не прорахувавши зовнішньополітичних наслідків захоплення Криму», - резюмував історик.


Більше

читайте в інтерв'ю Хмельницького на ONLINE.UA: Велика війна з Україною поховає Путіна - публіцист з Німеччини про агентів Кремля та розвал Росії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?