Над українським олігархом знову нависла загроза суду: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Над українським олігархом знову нависла загроза суду: з'явилися подробиці

Над українським олігархом знову нависла загроза суду: з'явилися подробиці

Конституційний суд Австрії відмовив у розгляді подання українського олігарха Дмитра Фірташа, в якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами. Тепер на бізнесмена чекає повторний суд.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Після рішення КС Австрії у суду апеляційної інстанції більше немає перешкод для розгляду скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким у екстрадиції Дмитра Фірташа в США відмовлено. На період розгляду подання Фірташа в Конституційному суді апеляційний суд, відповідно до процесуальних норм, змушений був призупинити розгляд справи.
Нагадаємо, що в США Фірташа звинувачують в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 млн доларів хотів отримати дозвіл на видобуток титану в Індії. Олігархові загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.
Навесні 2015 року в суді першої інстанції Фірташ здобув перемогу, його адвокати добилися відмови у видачі олігарха в США.
Раніше в Донецьку, який тимчасово перебуває під контролем бойовиків так званої ДНР, горів офіс Індустріального союзу Донбасу, главою ради директорів якого є екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?