Боєць "Торнадо" виступив із гучним зізнанням: у Луценка розповіли деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Боєць "Торнадо" виступив із гучним зізнанням: у Луценка розповіли деталі

Боєць "Торнадо" виступив із гучним зізнанням: у Луценка розповіли деталі

Один з обвинувачених бійців розформованої роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" Юрій Шевченко визнав свою провину за трьома з чотирьох інкримінованих йому статей Кримінального кодексу, і суд змінив йому запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.
Про це журналістам заявив прокурор ГПУ у справі "торнадівців" Руслан Кравченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Обвинувачений Шевченко визнав свою провину в залі судового засідання за статтями 127, 146 і 365 Кримінального кодексу України, а саме: зізнався у тортурах людей, в перевищенні посадових повноважень і незаконному позбавленні волі. Крім того, він дав свідчення під час судового засідання", - сказав прокурор.
У той же час, додав він, за ст. 255 - створення злочинної організації - Шевченко свою провину не визнає.
Крім того, за словами Кравченка, після визнання своєї провини Шевченко попросив суд змінити йому запобіжний захід на більш м'який, і суд погодився, посадивши бійця під домашній арешт.
У свою чергу, прес-секретар Оболонського районного суду Києва Інна Свинаренко додала, що обвинуваченому виділена охорона.
Наступне засідання у справі "торнадівців" має розпочатися об 11.30 30 серпня, сказала прес-секретар.
Нагадаємо, що раніше в мережі з'явилося відео, на якому свідки у справі бійців роти патрульної служби "Торнадо" розповідають про згвалтування, катування і грабежі, які скоїли бійці підрозділу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?